Lletra lligada

Mireia Esparza

Casa Anita

Ja vaig comentar fa uns mesos que Casa Anita és una de les llibreries infantils que podem trobar a Barcelona. Fa més de 10 anys que està oberta i realment entrar-hi és com entrar al paradís. Si més no pels amants de la literatura infantil i juvenil. Tenen un fons inesgotable i l'Oblit, la seva propietària, és una enamorada de la seva feina. Doncs aquest matí m'he trobat amb aquest missatge al Facebook (beneït Facebook!):

casanita Zoom

casanita

Així que Casa Anita es veu sotmesa a mobbing. I a sobre acusats d'incompliment de contracte per fer activitats que no són pròpies d'una llibreria, com presentacions, contacontes, etc... Perdó??? Precisament amb aquestes activitats les llibreries infantils encenen l'espurna de la lectura en els nens, els atrauen com un far, els capten i ens ajuden als pares a ensenyar-los com d'entretingut és llegir. Aquestes activitats permeten als autors entrar en contacte amb els lectors i als nens veure qui s'amaga darrera aquell llibre, veure com és le procés de creació d'un personatge o com dibuixen i pinten els il·lustradors.

Casa Anita és un comerç, però a més col·labora en l'educació dels infants, i ajuda al desenvolupament cultural del barri de Gràcia. És per això que no ens podem quedar de braços creuats, hem de fer-hi alguna cosa. No pot ser que projectes com aquestestiguin amenaçats perinteressos mercantilistes. És per això que us demano que signeu el full que teniu aquí en PDF (casanita), que feu signar a tots aquells que creieu que hi poden estar interessats (i als que pogueu enredar que, qué cony!, és per una bona causa!) i l'aneu a portara la llibreria mateix o a llibreries com Al·lots o La Petita, que n'estan recollint també (un gest que diu molt en favor del gremi!).

 

532026_487938911277850_1964233478_n Zoom

532026_487938911277850_1964233478_n