Criatures 21/01/2014

Tenim fills per llegir-los llibres

2 min

Per què portem un fill al món? Procreem sense saber per què, ni amb quina finalitat? El filòsof Francesc Torralba opina que "el fill hauria de ser considerat un fi en si mateix i no un instrument al servei d'un altre fi considerat superior: el negoci o la continuïtat d’una herència". Ho escriu en el llibre Pares i fills. L'aventura de trobar-se avui (Planeta, 2003). Coincideixo amb un argument bàsic, que el doctor en Filosofia i professor titular de la Universitat Ramon Llull de Barcelona també relata en el llibre: “No portem els fills al món, tan sols, per gaudir-ne, sinó per estimar-los, perquè frueixin de la realitat i descobreixin, amb nosaltres i amba través”. Amb ells i a través nostre, podem gaudir de la bellesa dels llibres.

Us porto tres novetats brillants, de dues editorials petites que saben triar molt bé el que publiquen, i que es fan grans, grans en qualitat cada cop que ho fan.

Els dos primers: La increIble història del nen menjaparaules i La sopa de l'avi. Tots dos estan publicats a Babulinka books, que fan llibres que provoquen amor del bo, com ells mateixos diuen.

Si necesstiu parlar-los de sentiments, de com ens sentim el dia que estem tristos, contents, estressats (molt adequat per als pares actuals), llegiu-los La increïble història del nen menjaparaules, queestà adreçada als més petits; segons el meu parer, fins als 6 anys.

La sopa de l'avi,l'edat que jo recomano és a partir dels 10-12 endavant. La coprotagonista és una adolescent que pateix anorèxia i que troba en l'avi la saviesa del món. Per als cuinetes, els coneguts foodies, els el suggereixo especialment perquè hi ha la història de molts aliments, explicada des dels sentiments.

El següent llibre, una novetat de l'editorial imaginativa Sd.edicions, que es diu Baobab. Una paraula que té una sonoritat impactant, i per això el llibre ho és tant o més com els 25 metres que pot arribar a fer l'arbre africà.

Per què impactant? Perquè és un desplegable en què està molt ben dibuixat l'arbre per una banda; i el conte, per l'altre. Atenció! Us recordeu que El Petit Príncep se les tenia amb els baobabs? Com és que aquests arbres sempre surten als millors contes del món?

"Perquè els fills frueixin de la realitat i descobreixin,ambnosaltres iamba través”.

stats