Criatures 04/01/2012

Pautes per jugar amb els més petits de casa

2 min

Pautes per jugar amb els més petits de casa: Aquests dies de Reis hem de triar amb encert la joguina i donar-li la importància que té per afavorir una sèrie de qualitats en els nostres fills. A l’hora d’escollir-la, és necessari reflexionar sobre quin tipus de jocs es poden realitzar i el procés evolutiu del nen. Qualsevol joc ben triatfonamentarà les bases de l’aprenentatge del nostre fill.

Recordem que, en contra del que podria oposar-se, l’excés de joguines no afavoreix el joc, provoca dispersió i falta de concentració. Tres pautes per jugar amb petits de 2 anys: 1.- Per començar amb bon peu, tot i que és normal el sentiment de propietat: Convé posar-se a la seva altura i jugar amb ells en aquests primers anys de la vida, si pot ser amb un altre amic o amb un germà. És el moment d’ensenyar: “ara em toca a mi”, “ara et toca a tu” per aprendre a compartir i a tenir empatia. 2.- Entra al seu món imaginari: Deixem que ens organitzi, sense imposar-li els pares el joc, i seguim les seves instruccions. En jugar així estimularem la seva iniciativa i obrirem la porta de la seva imaginació creadora. 3.- Felicitem-lo quan hagi aconseguit un repte: Si sovint aprovem les seves accions li ajudarem a programar comportaments positius.

Us desitjo il•lusió, cavalcades, obsequis i alegria per tots el dia de Reis. Que ens portin moltes sorpreses i sobre tot feina i ganes de seguir treballant tot i que a vegades es faci el camí una mica feixuc. Als Mags d’orient els hi va passar quan van perdre l’estrella i no veien el camí però m’agrada pensar que van seguir caminant i cercant –sortejant entrebancs- i van rebre la gran gratificació de trobar-se amb un Nen Déu per oferir-li presents. Com que és un pensament que m’ajuda i ens pot animar a tots creients o no creients, així el transmeto. BONS REIS!!!

stats