Criatures 08/12/2014

La meva llibertat

2 min

El sentit de la vida està en les coses petites, també! Avui en aquest diumenge tranquil, preludi d’un dilluns festiu, mentre els meus encara descansen aprofito per deixar-vos al bloc les vivències de dos personatges prou coneguts per nosaltres del passat sègle XX. D’una banda us recordo la idea central de l’obra de Viktor Frankl, al seu llibre, “L’home a la recerca de sentit”. Ell ens explica que fins i tot en les condicions més extremes de la deshumanització i del patiment creu que l’home ha de trobar una raó per a viure. Basava aquesta raó de viure en la seva dimensió interior. Al camp de concentració, sol, despullat de tot i havent patit la separació dels seus éssers més estimats va saber trobar la felicitat i la llibertat i la va poder transmetre als amics i als seus milers de lectors. Tu i jo podem trobar la nostra raó en la vida quotidiana...Potser en aquella alegria que demostren les nostres criatures quan deixen el seu joc i arriben a la porta de casa per omplir-nos d’abraçades i petons que s’agreix de cor, desprès d’una jornada de feina feixuga. Els fills saben que el “clic” de la clau quan entra al pany de la porta és l’inici d’una bona companyia esperada a la llar. Potser, gràcies a ells la feina monòtona d’avui tindrà una altre color... Segur que sí! Tampoc podem oblidar el pensament de Nelson Mandela en sortir de la garjola quan explica que va saber que si no deixava enrere tota la ira, l’odi i el ressentiment, seguiria essent un presoner. (Ho llegiu en la imatge del post). I a mi avui, Nelson Mandela em fa pensar en que és fonamental la generositat: Generositat per obrir el cor i saber perdonar, oblidant greuges per viure amb intensitat la nostra vida de família.

Tu i jo no sortim de la cel·la com Frankl ni Mandela i tenim capacitat per escollir com viure aquest cap de setmana llarg. Escollir, paraula que ens recorda que gaudim de llibertat!

Ànim que demà és festa i encara tenim milers d’oportunitats per ser feliços fent feliços als altres. Bon cap de setmana!!!

stats