La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

Qui mana aquí... presentem a BCN

QUI-MANA-AQUI100 Zoom

QUI-MANA-AQUI100

Presentar el meu tercer llibre Qui mana aquí? a Barcelona és una satisfacció i més essent sobre el tema d’autoritat. Una autoritat que el fill necessita per guanyar seguretat i que s’haurà de compaginar amb amor a la llibertat per no tallar-li les seves incipients iniciatives quan és un infant ni les seves rebel•lions naturals a l’adolescència; ajudem-lo a arribar a assolir la seva peculiar i pròpia maduresa amb responsabilitat personal. Lluny de nosaltres l’educació permissiva o autoritària que ens proporciona persones encongides, dèspotes, violentes o sense objectius per obtenir una vida amb sentit i feliç.

Us deixo uns petits punts, possiblement força interessants per dur a terme amb èxit la nostra autoritat:

1.- Ser més consellers que manaires.

2.- Entusiasmar-se en l’educació dels fills per acompanyar, orientar, guiar i ensenyar-los a actuar amb esforç i il•lusió amb la seva obligació: estudi, joc, participació a la llar, saber compartir.

3.- Ser sempre positius i optimistes perquè els nostres fills aconsegueixin petits reptes. No siguem negatius. Valorem el que fan.

4.- Procurar infondre ànim amb paraules, un somriure, un toc a l’espatlla o un gest amable per motivar als fills quan els costi alguna tasca.

5.- Fer veure als fills que persones molt valuoses com, per exemple, esportistes d’elit que ells admiren, han aconseguit ser campions després de moltes hores d’entrenaments i suades amb constància, voluntat i esforç..

Tots esteu convidats a la presentació de Qui mana aquí?:

Presenten: Dr. Francesc Torralba. Catedràtic de la Universitat Ramon Llull

i Anna Soldevila, editora del grup 62.

Dia: Dijous, 15 d’abril. Hora 7h. vespre.

Lloc: Casa del Llibre. Passeig de Gràcia, 62. Barcelona