Criatures 15/07/2013

Les actituds de sempre

2 min

Les actituds de sempre "Algun dia, l’educació inclourà en el seu programa l’ensenyament d’habilitats com l’autoconeixement, autocontrol, empatia i l’art d’escoltar, resoldre conflictes i col·laborar amb els altres." Daniel Goleman

Jo vaig viure tota la història d’etiquetar als fills pel seu coeficient intel·lectual i em vaig alegrar que arribessin els nostres tres estimats professors de Harvard: Peter Salovey, Howard Gardner, i Daniel Goleman que, aproximadament l’any 1996, arrel del seu llibre “Intel.ligència emocional”, un veritable best seller, ens va instruir a tots i totes sobre la importància de les emocions. (Lectura recomanada). Tot i això cal dir que els pares que hem donat tota la vida abraçades als fills, els hem escoltat, els hem contrariat, amb afecte, per educar la seva voluntat i, els hi hem procurat donar testimoni de valors, hem viscut la intel·ligència emocional a casa sense cap necessitat de canviar els noms a les tasques educatives que hem fet.

Per això, ara que comencem l’estiu reflexionem i tinguem tranquil·litat. Vivim l’empatia si som comprensius.

Vivim la resiliència si els ajudem a ser ferms i resistents a les contrarietats.

Vivim l’assertivitat si els hi ensenyem a tractar sense menystenir als altres i tenint principis per saber dir Sí i No.

Fins aquí aquesta petita reflexió per passar unes bones vacances amb els fills. Us deixo l’enllaç d’una entrevista amb idees per viatjar amb les criatures. http://www.youtube.com/watch?v=YbDQv-hMFtU&feature=c4-overview&list=UUzqLsf04aLJUdXWDwb14iCQ Una bona abraçada d'afecte!

stats