La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

Setmana moguda

Zoom

Foto al final de la pressentació llibre Mey Zamora, amb ella i Maria Carme Roca, dues bones amigues "lletraferides".

Setmana moguda

Estimats amics: Avui només volia comentar-vos que he tingut uns dies especials ja que he pogut comunicar-me amb persones amb diferents interessos.

Tres actes molt agradables.

1er.: La presentació del llibre “¡Socorro! Me independizo” de Mey Zamora.

2on.: Xerrada sobre "compaginar afecte i autoritat" per l’escola Catalunya Navarcles.

3er.: Congrés amb grup de voluntariat de Terrassa. “Acció Gent gran”: "Amistat intergeneracional".

El local de la llibreria Excellence estava ple de gom a gom. El llibre i l’autora bé s’ho valien. Una ajuda essencial per tenir cura de la casa, gràcies a la professionalitat de Mey Zamora. Un llibre que descriu idees pràctiques i útils - no només per aquells que s’independitzen -sinó per aquells altres que ja portem anys intentant simplificar-nos i tenim una certa idea de fer funcionar els estris que tenim. Recomanable i de consulta per tenir-lo a mà. Una satisfacció haver-li presentat a Mey amb Rossend Casanovas.

A Navarcles ho vaig passar molt bé. Les dues hores fugiren com un sospir i amb bon humor. Molts pares joves i amb ganes de compaginar l’afecte i l’autoritat, amb interès i bona participació. Vam arribar a aquestes conclusions:

“Poques regles de joc però fer-les complir als nostres fills sempre embolcallades d’afecte. Si tenim autoritat és perquè tenim un ascendent vers ells i perquè el que els hi demanen ho fem per fer-los un bé. No volem ni fills tous ni fills dèspotes, els volem responsables i feliços".

De tornada, mentre em menjava les “relíquies de Sant Valentí” que em van regalar, agraïa de cor a l’Ampa de l’escola el privilegi que tinc per poder escoltar als pares joves i posar al dia els meus coneixements d’educació.

A Terrassa vaig gaudir d’un ambient molt entusiasmat. Voluntaris que acompanyen a la gent gran i comparteixen amb ells el seu temps i els ajuden en la seva solitud. Va ser molt reconfortant l’intercanvi de pensaments enfocats en el tema principal del congrés: l’amistat intergeneracional.

Tan a Navarcles com a Terrassa haig de donar les gràcies als dos joves que es van fer càrrec de que funcionés el power point que jo havia preparat.

I, per descansar el cap de setmana, una estrena : “Encontraràs dragones”, del director Joffé. Un drama d’efectes potents com “La misión” i amb escenes precioses i molt ben aconseguides de la infància i joventut de dos dels protagonistes. Missatge de Joffé: l'horror de la guerra i les debilitats ibondats humanes. Em va agradar trobar-me amb Jordi Mollà i amb Geraldine Chaplin.

Pròxim acte de la meva agenda, al que podeu assistir si m'envieu un mail dient-m'ho a: mailto:vicardona@ono.com:

Xerrada - col.loqui:"De l´autoritarisme al deixar fer", a càrrec de Victòria Cardona

Dijous, 31 de març del 2011

Lloc: Centre d´estudis Montseny. C/Pallars, 410.(Poble Nou)

Hora: 8h. vespre. Barcelona