La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

De Sant Jordi i de sentiments

Ensenyar a viure i a llegir Zoom

Ensenyar a viure i a llegir

Sant Jordi i sentiments

“Trobo la televisió molt educativa. Cada vegada que algú la connecta, em retiro a una altra habitació i llegeixo un llibre.”

Grouxo Marx

Fa temps que em seguiu i això em dóna confiança per parlar-vos d’un aspecte meu personal. Entre roses i llibres és fa festa gran i s’evoquen records.

Així com una cançó et pot recordar l’amor de la teva vida, les frases de les pàgines d’un llibre o l’argument del mateix s’interioritza i marca la trajectòria de qualsevol de nosaltres amb intensitat.

És per això que aquells contes explicats pels pares a les seves criatures gesticulant i “fent veuetes” o l’explicació d’aquelles il·lustracions enginyoses preguntant-los a ells que hi veuen, il·luminen i fomenten la creativitat i l’imaginació dels nostres fills tan gratificant per ells i tan beneficiosa pel món mundial. Tot plegat amarat per l’afecte i l’alegria va creant en els petits l’amor pels llibres que a l’adolescència recordaran i d’adults els seguirà enriquint i serà el seu espai de repòs.

Tots els que pertanyem a l’àmbit educatiu haurem de procurar que la lectura es valori com un temps de lleure fonamental no només com un temps d’estudi. Si els pares i els mestres ho fem així, tinguem la seguretat que podran compaginar totes les eines digitals amb cercar el moment de llegir. És necessari que arribin a no associar llegir llibres variats amb els d’estudi.

Avui m’agrada deixar-vos dues coses: d’una banda una fotografia i de l’altre l’enllaç a una mena de test que hem van fer a la televisió de Gavà, en la que al final em pregunten per Sant Jordi. Em fa una mica de vergonya però... ja està penjat. També és bo que ens coneguem per aquí al blog de l’Ara i riguem una mica junts.

_jEb3x-XE74En aquest enllaç"test" per escriptorsa la tv. de Gavà.

La fotografia és de l’any 2007 presentant el meu primer llibre amb Agnès Rotger (llavors la meva editora) i un dels meus fills: elSanti (doctorat en història medieval i professor d'universitat).

Vull dir-vos també que jo vaig rebre a casa meva tot l’amor pels llibres amb una mare lectora i un pare mestre i advocat. Als meus pares els hi agraeixo avui de tot cor que m’haguessin ajudat a ser lletraferida i amb amor al magisteri.

Que tinguem tots un bon Sant Jordi, que comprem llibres i que ens emportem als fills per triar-ne un que li agradi molt i li faci il·lusió i que no ens falti la rosa ni l’amor!

Us hi espero. M'agradaria saludar-vos per Sant Jordi:

ABarcelona:

Llibreria Garbí, Troa

Rambla Catalunya (a l´alçada del nº 70, a prop carrer València)

De 16h00 a 17h30

Llibreria A peu de pàgina

Carrer Major de Sarrià, 50

De 18h00 a 20h00