Criatures 20/04/2012

Meravellats amb la lectura..!

2 min

Meravellats amb la lectura

Qui no posseeix el do de meravellar-se i entusiasmar-se és com si no tingués vida, els seus ulls estan tancats”.

Albert Einsten

Recordo el meu Sant Jordi tot passejant perla RamblaCatalunyaquan era petita i comprant un llibre per la meva mare dels pocs estalvis que havia aconseguit guardar. Jo també rebia un llibre dels meus pares i més endavant l’he rebut, acompanyat d’una rosa, del meu marit i fills. Recordo també les meves redaccions amb un tinter com el que il.lustra l'entrada d'avui, a les “Dames Negres", el col.legi regentat per unes monges franceses que estimaven la literatura.

Un llibre és realment un tresor. Quantes lectures de llibres amb contingut ens han impactat, ens han fet passar bones estones o ens han enlairat l’esperit per paraules transcendents, ben arrenglerades, ben encertades i ben associades.

Penso que el fet d’aprendre a llegir és per qualsevol criatura un dels fets més importants de la seva vida. Jo sóc mestra i he ensenyat a descobrir les primeres paraules a l’escola a nens emocionats perquè sabien amb seguretat que la mare l’estimava. Un “mi mamá me ama” o un "mi mamá me mima” dels manuals de lectura de la segona meitat del sègle passat els deixava reconfortats i amb l’autoestima ben alta.

Seguim avui al sègle XXI procurant que a cap criatura li falti un llibre. Es fan moltes accions perquè així sigui i es viu aquella solidaritat. Sant Jordi és el Nadal de l’aliment creatiu i espiritual!

I vivim Sant Jordi a Catalunya amb emoció: una rosa i un llibre pensat. La crisi no ens pot fer perdre d’il·lusió. Pot ser no comprarem cap novetat però podem trobar un clàssic de Butxaca més econòmic o fer un extra perquè és Sant Jordi i anar a buscar aquell llibre que valorem.

Us deixo els dos llocs a on estaré signant els meus llibres. Són d’ajuda per molts pares i mares i alguns els tinc en format de Butxaca. Si em veniu a veure podrem parlar del que us preocupa o del que us alegra de la vostra vida de família. Aquest any no “em toca” fer equilibris i caminar esquivant vianants d’una paredeta a l’altra. El meu últim títol “Un estrany a casa” (Pòrtic), “Un extraño en casa”, (Viceversa) és del juny de 2011 i tot i que les editorials treuen novetats especials per Sant Jordi, algunes ben bones crec que reflexionar sobre educació familiar no passa mai de moda.

Us espero doncs, per Sant Jordi:

De 1h. del migdia fins 2/4 de 3h. A BraingymBcn, c/ Bori i Fontesta, 37

De 17h. a 17.45h. a Llibreria Quinta Amèlia, c/ Santa Amèlia, 35-37 (Sarrià)

De 18h a 19h. De la tarda a Llibreria Troa-Garbí, Via Augusta, 9

De 19’15 a 20.00 A Casa Gratacós, Passeig de Gràcia-Diagonal (amb roses de roba i llibres).

Barcelona

Feliç dia de Sant Jordi tot engrandint la nostra capacitat de meravellar-nos i entusiasmar-nos.

stats