La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

Gerard Piqué

Gerard Piqué

La voluntat deu ser l’única cosa en el món que quan està desinflada necessita que la punxin.

Felipe (Mafalda de Quino)

Ahir veia a un programa de la televisió a Gerard Piqué amb un grup de joves. És evident que Gerard Piqué és un bon ídol per ells i per molts adolescents i els pares podem aprofitar per parlar-los de les hores d’entrenament que ha dut a la motxilla per arribar a ser un bon futbolista, des de la cantera del Barça.

Recordo que Gerard Piqué el que repetia moltes vegades: “estic motivat!” Motivem als fills?

Per donar ànims podem pensar en el coaching. És, senzillament, veure quines possibilitats té cadascú i potenciar-les; però, per això, hem d’estar a vora seu com els entrenadors dels campions d’élite que és de on s’ha escollit la paraula que "acompanya".

Ser un pare o mare que fa companyia és saber veure que no es pot demanar als fills més del què poden fer.

Si ho féssim, al no omplir amb les nostres expectatives, podrien quedar decebuts i seria el cultiu d’un futur de noi tímid, espantat d’arriscar-se a cap novetat per la por de fer-ho tot malament.

Donar ànims és dir un “molt bé” o un “malament...” sense etiquetar al fill d’intel•ligent ni de mandrós per destacar el que es fa bé o malament.

Que tinguem tots un bon dia de la Mèrcè, especialment els barcelonins que tindrem un dia festiu per divertir-nos amb els fills!

gerard_pique20 Zoom

gerard_pique20

És bona motivació riure plegats i descansar junts!