La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

Celebrem el 15è aniversari d'Editorial Meteora

15 anys d'Editorial Meteora Zoom

15 anys d'Editorial Meteora

15 anys d'Editorial Meteora

Celebrem el 15è aniversari d’Editorial Meteora.

 

Començo a escriure aquesta entrada en un aniversari especial per mi i ho faig amb les paraules de Maria Dolors Sàrries, directora d’Editorial Meteora:

“Les muntanyes de Meteora ens van robar el cor fa molts anys. De fet, Grècia ens el va robar des del primer moment.

Tanta va ser l'admiració per aquests monestirs magnífics als cims de les muntanyes que quan vam decidir fundar una editorial, dilluns farà 15 anys, ho vam tenir clar. No vam dubtar ni un moment que calia que es digués

METEORA”.

Vaig conèixer a Maria Dolors Sàrries la 27 ena. Setmana del Llibre en Català a Sant Cugat l’any 2009. Ella acompanyava la seva autora, Empar Fernandez que estava asseguda al meu costat signant llibres i estava asseguda quasi a terra en un pedrís de fusta al seu darrera per passar discretament i donar tot el protagonisme a l’Empar. Com que la persona encarregada de la meva editorial no va aparèixer vaig valorar molt la presencia d’una editora tan afable i atenta.

Més endavant per facebook ens vam anar seguint. La Maria Dolors i l’Empar ja formaven part de la meva vida i la seva condició de “lletraferides” animava el meu inici d’escriptora, una escriptora tardana que escrivia experiències viscudes d’orientació familiar i coneixements de psicologia i de pedagogia amb l’objectiu de des complicar els pares i que cap fill fos una càrrega sinò una persona a la que s’ajuda a créixer amb seguretat, autonomia i llibertat responsable. I sempre amb una actitud positiva que contagia bon humor i il.lusió per tirar endavant la bona convivència entre tots.

Avui estic molt feliç perquè Meteora celebra el seu 15è aniversari i més feliç encara perquè aquest 2015, m’han editat “Teixint el tapís de l’amistat”, un títol que s’escau amb un vincle que es va iniciar per admiració a la Maria Dolors Sàrries en una Setmana del llibre català, una simpatia que va continuar a Tossa de Mar amb en Jordi Fernando, un editor d’aquells que no ni han, que et torna el manuscrit corregit amb llapis abans de passar-lo al pdf i que et deixa bocabadada.

Per tot això i molt més, moltes gràcies Maria Dolors i Jordi.

Us estimo molt i desitjo de tot cor que aquest somni de l’editorial sigui sempre una realitat per molts i molts anys amb el record de Grècia que us va inspirar METEORA i amb molts autors de diferents gèneres que sabeu "mimar" com pocs fan. Teniu tots dos una gran capacitat per estimar i per foragitar els entrebancs amb alegria, bondat i reisiliència.

Petons i abraçada de la vostra amiga “teixidora”.

Victòria Cardona