La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

Caminar frec a frec...

Cal caminar frec a frec...

“... malgrat la boira, cal caminar!”

Lluís Llach

Em fa molta il·lusió explicar-vos que a totes les xerrades que dono a escoles i a associacions tot parlant del meu últim llibre “Un estrany a casa” cada vegada em trobo més pares (homes) implicats i que hi assisteixen. (Us en deixo una mostra amb una fotografia).

Et recordo que cal caminar frec a frec amb el teu adolescent, tot i que tindrem moments en que tot esdevindrà fosc. No passa res, no hi ha cap família que quedi lliure d’algun moment de boira o d’ensurt mentre camina per l’etapa adolescent.

No siguem perfeccionistes! Tots som una colla de despistats que ens equivoquem sovint. Si ho reconeixem en sortirem molt més reforçats de les ensopegades. Que ningú cregui que s’estalviarà una mala nit; el fill pot tornar d’alguna sortida de nit en condicions deplorables. Segons l’actitud que tinguem per enfocar aquest tipus de problemes ell aprendrà i recomençarà aprenent dels seus errors. Així és la vida.

És veritat que a voltes engegaries als adolescents a fregir espàrrecs, com fan ells amb tu quan tenen els seus rampells, però hi ha una bona diferència. Els pares ens recuperem, fem una advertència quan és oportú, no ens enfadem i seguim amb bon humor!

Tot i aquest bon esperit i bones intencions tindrem dies difícils... som humans i no podem tenir-ho tot controlat; amb excessiu control embogiríem. Els nostres fills ara tenen comportaments variables, siguem comprensius i visquem l’empatia amb ells.

A la propera conferència de dijous a Barcelona, veurem com no es tracta de donar qualificatius als problemes derivats de l’etapa adolescent com si quantifiqués els resultats d’una enquesta -trobarem altres estudis amb informes ben treballats-, sinó la de cercar la millor manera de comunicar-nos: complicitat, confiança i respecte són el moll de l’os de la nostra convivència.

Informació: Dijous, 22 de març, xerrada meva sobre l'adolescència. Lloc: Braingymbcn, carrer Bori i Fontestà, 37, planta baixa de Barcelona. Hora: 2/4 de 8h. del vespre

Hi esteu convidats per fer un bon col.loqui i brindar al final de l'acte amb un bon cava pels nostres adolescents.

Zoom