La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

Cal caminar, malgrat la boira

Zoom

La boira escamparà...

Cal caminar...

... malgrat la boira, cal caminar

Lluís Llach

Cal caminar frec a frec amb el teu adolescent, tot i que tindràs moments en que tot esdevindrà fosc. No passa res, no hi ha cap pare ni mare que quedi lliure d’algun moment de boira o d’ensurt mentre camina per l’etapa adolescent del seu fill.

No siguem perfeccionistes! Tots som una colla de despistats que ens equivoquem sovint. Si ho reconeixem en sortirem molt més reforçats de les ensopegades. Que ningú cregui que s’estalviarà una mala nit; el fill pot tornar d’alguna sortida de nit en condicions deplorables. Segons l’actitud que tinguem per enfocar aquest tipus de problemes ell aprendrà i recomençarà aprenent dels seus errors; així és la vida.

És cert que a voltes engegaries als adolescents a fregir espàrrecs, com fan ells amb tu quan tenen els seus rampells, però hi ha una bona diferència. Els pares som adults i ens recuperem, fem una advertència quan és oportú, no ens enfadem i seguim caminant amb bon humor i amb una actitud positiva. Els hi passarà..!

Tot i aquest bon esperit i bones intencions i, degut a alguns dels trets d’aquest període, tindrem dies difícils... som humans i no podem tenir-ho tot controlat; amb excessiu control embogiríem. Els nostres fills ara tenen comportaments variables, siguem comprensius i empàtics amb ells i recomencem cada dia.

Calcem les seves sabates i procurem cercar la millor manera de comunicar-nos, no abandonem ni els abandonem. Caminem junts, malgrat la boira. La boira escamparà.

Veurem un cel blau com el que troben els joves de la fotografia que enceta aquest post.

Invitació a un acte festiu:

Dijous7 d´abril a les 7´30 h.vespre presentaré "Canallades", el llibre escrit i il.lustrat per la meva companya de blog Raquel Garcia Ulldemolins:

Lloc: Llibreria Bertrand. Rambla Catalunya, 37. Barcelona