La convivència, un trencaclosques

Victòria Cardona

Acabem l'any i ... Fora malsons.

Acabem l'any i ... Fora malsons

Comencem l'any 2013 amb il.lusió Zoom

Comencem l'any 2013 amb il.lusió

No puc negar que aquesta entrada és gràcies a un conte positiu i esperançador d'Elisenda Roca amb il.lustracions de Cristina Losantos i, del que us deixo l'enllaç amb un petit "tast". També una imatge de l'escriptora, ben engrescada, treient malsons a les criatures d'una escola. A ella li agraeixo aquest títol (el del post i el del bon contingut delllibre, editat per Bambú de Casals): http://www.editorialbambu.com/ca/llibre/fora-malsons_80270018/

S'acaba ja l'Any 2012. Si fem balanç de tot el que ens ha passat aquest any, no ens quedarem preocupats.Fer balanç voldràdir que reflexionem, sabem distingir i que estem animats amillorar i a omplir als nostres de coses bones .

La vida de cadascú té el sentit que li vol donar i sap que, si pensa en els del seu entorn, i fa mans i mànigues per demostrar estima, també serà estimat i serà feliç.

El meu bloc està a "Criatures del Diari Ara" per tant em sembla oportú parlar-vos una mica de ser referents pels nostres fills". Ho som sempre, les criatures no saben el què està bé o malament i ho aprenen segons la nostra conducta.

De ben petits, els nens i les nenes comencen a mirar-se segons l’actitud que tinguem envers ells, ja que el contacte principal el tenen amb nosaltres. Es veuen a través nostre i tenen d’ells la imatge que els presentem. Som realment el seu mirall i, segons el que hi vegin, se sabran auto valorar i, quelcom important, tenir confiança en ells mateixos.

Estarem d’acord en què si els renyem sempre, si trobem que tot ho fan malament, si sovint estem enutjats quan som a casa i no reflectim l’alegria de gaudir de la seva presència, els rebaixarem l’autoestima. Amb aquesta actitud rondinaire per part nostra quedaria disminuïda la seva capacitat per a afrontar els problemes que els aniran sorgint al llarg de la vida.

Fora els malsons

Procurem crear a la llar un clima, un to emocional, una predisposició per a encoratjar-los a saltar els entrebancs en que es trobin. Ensenyem a descobrir-ho tot des d’una perspectiva positiva de curiositat i no a partir de les nostres lamentacions que només els inclinaria a percebre les dificultats i la seva actitud esdevindria negativa.

Siguem positius i engeguem tots els malsons perquè només ens quedi dins nostre: alegria, bon humor, entusiasme i il.lusió perquè els nostres fills descobreixin en nosaltres els valors que els ajudaran sempre a tenir esperança.

Bon Any 2013 i gràcies per seguir aquestes petites reflexions.