I altres animals

Toni Llobet

Festival dels ocells al Parc dels Aiguamolls de l'Empordà: tota una altra forma de controlar el cel

Zoom

Tot llegint l'ara.cat abans d'anar a dormir me n'he adonat que hi ha mega-vaga de controladors aeris. Uf! quina ràbia per la gent que tenia previst volar!

Tant si us han fotut les vacances enlaire -és un dir- i us heu hagut de quedar aquí, com si ja teníeu previst passar el pont tocant de peus a terra, us proposo aprofitar aquests dies per mirar al cel amb ulls diferents. No pas per fer de controladors aeris, sino per observar-hi ocells.

Al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà s'hi organitza, de dissabte 4 a dimarts 7, el divuitè Festival de les Aus. Un munt d'activitats per a tota la família -la major part gratuïtes-, destinades a fer-vos descobrir al bellíssim món dels ocells. Des de tallers de construcció de caixes niu a concursos d'identificació de cants i plomes, sortides guiades, excursions amb caiac a la plàcida desembocadura del Fluvià o fins i tot un taller pràctic d'anellament científic d'ocells. Tot plegat, pensat per a petits i grans.

Jo no sé si hi podré anar, però com a "malalt d'ocells" que sóc, "infectat" quan encara era un marrec als Aiguamolls de l'Empordà dels feliços vuitanta, no vull deixar de recomanar-vos aquestes activitats. Hi trobareu un racó de país on s'hi refugien milers d'ocells, arribats del nord tot just fa uns dies, amb gent entusiasta disposada a compartir la seva passió per la natura. Aneu-hi amb les criatures, i deixeu-vos seduir en família pel virus benèvol de l'estima pels ocells. Descobrireu que al cel hi ha, encara, molt més que avions!

(per cert, sort que ja queda lluny la paranoia de la grip aviar, que si arribo a escriure aquest post fa un parell d'anys, el darrer paràgraf hauria semblat una veritable temeritat)