Criatures 17/04/2020

Escena Familiar premia la creativitat dels infants a través de l’acció #familiaAescena

3 min
Escena Familiar premia la creativitat dels infants a través de l’acció #familiaAescena

Escena Familiar us proposa una manera estupenda de passar el temps aquests dies que ens hem de quedar a casa. Algunes de les companyies de l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP) han elaborat un seguit de videos tutorials referents a diversos aspectes de la creació dels espectacles que veieu a escena. Són tutorials molt breus, d’entre 2 i 3 minuts de durada, que podeu veure en aquesta llista de reproducció, al canal de youtube d’Escena Familiar.

A partir d’aquests tutorials us proposem, als nens i nenes, però també a les famílies, que feu el vostre petit espectacle a casa, que el graveu en vídeo amb el mòbil (horitzontal) i ens l’envieu. Tots els qui ens envieu un vídeo rebreu un petit obsequi. Les nostres companyies us mostren trucs per fer el pallasso (clown), trucs d’il·luminació, d’escenografia, com fer una coreografia, com inventar històries (dramatúrgia), com fer o escollir música pel teu espectacle, trucs de circ o, fins i tot, les companyies d’instal·lacions us mostren com construir jocs a casa en un tres i no res. Hi ha propostes per a totes les edats i també de caràcter familiar.

Podeu muntar un espectacle sencer, o planificar una gala amb diversos números de circ, dansa, titelles, pallassos, fer un conte i representar-lo, o narrar-lo. La vintena llarga de tutorials que us hem preparat us serviran d’orientació i us donaran idees molt vàlides, perquè tots són pensats per poder fer-los a casa, amb el material de que disposem habitualment a les nostres llars. L’objectiu d’aquesta iniciativa també és fomentar la creativitat entre la mainada -l’acció es titula #familiaAescena/Píndoles de Creativitat- i, després d’un moment incial de visionat del tutorial, incentivar una feina manual i creativa que els allunyi momentàniament de les pantalles.

Per optar al premi, el pare, mare, avi,àvia, oncle, tutor… de la mainada participant s’ha de subscriure al Club dels #CulsInquiets d’Escena Familiar. És un tràmit molt senzill i a més, és absolutament gratuït. Només heu d’entrar en aquest enllaç, omplir un formulari molt senzill i ja estarà. Podeu enviar el vostres vídeos fins el 26 d’abril al correu electrònic continguts@escenafamiliar.cat. Des d’Escena Familiar volem agrair moltíssim la seva implicació i excel·lent predisposició a les companyies De Paper (autora de les meravelloses animacions d’inici i tancament dels tutorials), Fes-t’ho Com Vulguis, Teatre Mòbil, Sifò, Itinerània, Albert Vinyes, Inspira Teatre, El Pot Petit, El Cau de l’Unicorn i Katakrak.

Vinga, doncs, a crear danses i contes, espectacles i pallassos, personatges i jocs! Esperem amb delit els vostres treballs!!!

*L’enviament de vídeos i la participació en aquesta iniciativa implica la cessió dels drets d’imatge, ja que l’objectiu també és poder penjar els vídeos que ens envieu al canal de youtube d’Escena Familiar i als seus perfils de twitter, facebook i instagram.

L'espectacle continua a escenafamiliar.cat, el vostre portal d'arts escèniques familiars.escenafamiliar.cat

stats