Canvia el xip

Jordi Sasot

Por de la foscor

La por de la foscor pot aparèixer per diverses causes en l'entorn dels fills.

Sovint en activitats extraescolars com colònies s'expliquen històries de terror en què, gairebé sempre, alguna cosa es belluga entre la foscor. Això pot fer que el nen es quedi pensant en aquesta història i que li provoqui malsons.

També pot passar en un programa de televisió, és aconsellable controlar què miren i parlar de com han interpretat la situació. Moltes vegades es creen rituals d'acomodació, com dormir amb el llum encès i si de sobte decidim apagar-lo, es despertarà, s'espantarà i anirà al llit dels pares.

En el cas dels malsons, el millor que podem fer és entrar a l'habitació i tranquil·litzar-lo. Els terrors nocturns són freqüents en nens de quatre o cinc anys, ja que coincideix amb l'època dels contes i això fa que creguin que són reals els personatges com el llop de la història, sensibilitzant el fet de dormir sols.

Es recomanen pautes com començar de nou a reeducar els hàbits evitant videojocs violents, pel·lículesde terror, i ensenyant-lo a relaxar-se a l'hora d'anar a dormir.