Criatures 12/11/2021

Taller de tecnologia sostenible

Un projecte del Col·legi Sant Bonaventura de Vilanova i la Geltrú

2 min
El Taller de Tecnologia Sostenible impulsa valors com la reutilització o la conservació de recursos naturals.

Les tecnologies sostenibles es coneixen com aquelles que estan enfocades als principis de sostenibilitat. Són les que a través de la reutilització, el reciclatge, la conservació de recursos naturals i de l'eficiència energètica redueixen la contaminació. Per tant, minimitzen l’impacte ambiental.

Tots aquest conceptes són els que es treballen en el projecte de Taller de Tecnologia Sostenible al Col·legi Sant Bonaventura de Vilanova i la Geltrú.  Daniel Cierto Julià, coordinador de Pastoral i de Cultura Ecològica de l’escola ens presenta el projecte:

El projecte neix el curs 2017-18 amb l’observació de la manca de destreses i habilitats en l’àmbit tecnològic i manipulatiu de l’alumnat de cicle superior de primària. S’intenta que l’alumnat tingui més motivació en l’aprenentatge, ja que la tecnologia manipulativa amb materials de rebuig permet la participació de tot l’alumnat. S’afavoreix que assumeixi unes actituds i valors cívics i ecològics, i potencia el treball cooperatiu, la transversalitat en la majoria d’àrees del currículum i el desenvolupament de les competències bàsiques"

Un projecte sostenible que implica l'alumnat i les famílies.

"És molt important destacar que s’aprèn a acceptar imprevistos que desmunten els nostres projectes", explica Daniel Cierto Juli, que afegeix: " S’aprèn a fracassar, alhora que fomenta la implicació de les famílies en el subministrament dels primers materials i millora la comunicació entre tota la comunitat educativa. Tot plegat incorpora un vessant totalment altruista, ja que tots els projectes estan destinats a la millora contínua dels espais del centre, tant interiors com exteriors, i compta amb una perspectiva de baix cost“.

Dades pràctiques

stats