Criatures 13/12/2021

La teva presència és el millor regal

2 min
Cal aprofitar les estones lliures per compartir temps de qualitat amb els fills

Les vacances són una època de l´any on tenim l'oportunitat de passar més temps amb els nostres fills. Us convido a aprofitar aquests dies com el regal que són: Ser pare o mare és un privilegi i compartir temps de qualitat amb els nostres fills és un tresor únic i irrepetible. És veritat que en ocasions pot sorgir un conflicte quan mirem de gestionar les nostres necessitats o atendre el nostre món interior i el dels nostres fills alhora, però una gestió amable, present i respectuosa amb els nostres fills és el millor llegat que els podem deixar a ells i al món.

És per això que avui us porto algunes propostes que a mi m’han ajudat molt en la gestió del dia a dia amb el meu fill. 

  • Realitza una pausa conscient: Respirar és una àncora al moment present i és una eina senzilla i súper eficaç i que et pot ajudar a evitar un moment desagradable i del que més tard puguis sentir penediment. Inspirar, exhalar, centrar la teva atenció en el recorregut de l’aire quan entra i quan surt a través de les teves fosses nasals t’ajudarà a asserenar-te, a renovar-te i a identificar les teves emocions, a donar-los l’espai que necessiten i a gestionar-les d’una manera més eficaç. 
  • Canvia el focus de la teva atenció: Pots posar el focus de la teva atenció amb el poc temps que et queda per a tu durant aquests vacances o en el plaer de compartir temps amb els teus fills. Depèn d’on el posis tindràs una experiència o una altra.  És veritat, la criança implica renunciar a part del teu temps lliure però també és una de les majors oportunitats per deixar-te soprendre i aprendre delas (i amb) els teus fills. La seva espontaneïtat, l'esperit d’aventura, la seva creativitat o la seva capacitat d'aprendre són la millor medicina per a la teva ànima. 
  • Sigues empàtic amb els teus fills: En ocasions solem exigir que actuin d’una determinada manera sense tenir en compte si ells hi estan preparats o no i ens costa posar-nos en el seu lloc. Li demanaries peres a l’om? Oi que no? Doncs aprofita per cultivar l’empatia amb els teus fills durant les vacances. Connectar amb els teus fills empàticament els ajudarà a validar-se i acceptar-se tal i com són i per això és bàsic que ho fem primer nosaltres amb ells.
  • Cultiva l'escolta activa: Practicar l’escolta activa és estar present i escoltar a l’altre sense judici i amb tots i cadascun dels nostres sentits. L’escolta activa és bàsicament una actitud. Fer-ho generarà un vincle de confiança amb els nostres fills i és un model que transmet la idea de que totes les persones són mereixedores de ser tractades amb atenció i respecte. 
  • El millor pla és la teva presència: El temps passa i només passa una vegada. Ser pare és un privilegi. Aprofita-ho i gaudeix del temps compartit amb els teus fills. No importa els diners que et gastis, ni la quantitat de jogines que els compris o els llocs que visitis. La teva presència és el seu millor regal i llegat. Compartir temps de qualitat amb els teus fills és una oportunitat i és una de les millors maneres de generar-hi un vincle sa. 
stats