Activitats amb nens 03/06/2021

Torna el Festival EVA (En Veu Alta)

Un festival dedicat a la narració oral per a petits i grans

2 min
El Festival EVA inclou una programació específica per al públic català

Del 4 de juny al 7 d'agost, al Penedès, i del 2 al 4 de juliol, a Pradell, al Priorat, se celebra una nova edició del Festival EVA, En Veu Alta, amb 2 mesos de programació en què es podran veure més de 100 actuacions de narració oral, teatre, concerts, xerrades i activitats de formació lectora. Actuacions en espais convencionals i no convencionals, on el protagonisme el tindrà la paraula. Una seixantena d'espectacles (39 de narració oral, 13 familiars, 10 concerts...) que es faran en 26 municipis de l’Alt i Baix Penedès i del Priorat, en 55 localitzacions diferents, de les quals algunes en els 5 municipis que se sumen per primera vegada al festival: Sant Cugat Sesgarrigues, la Granada del Penedès, Olesa de Bonesvalls, Cunit i Sant Jaume dels Domenys.

L'àmplia programació, que s'agrupa en 7 eixos, inclou espectacles per a tots els públics, alguns dels quals pensats especialment per al públic familiar.  En destaquem alguns:

1.
DALÍ M. BLANCH. 'Má'

Divendres 18 de juny. 18.00 h i 19.00 h 

Sant Martí Sarroca. Castell de Sant Martí Sarroca

'Má' de Dalí M. Blanch

Má va néixer com una nena d'aparença normal. L'únic problema és que va venir al món buida per dins. Així que la seva mare va decidir omplir-la d'Amor i Alegria, de Sorpresa i Generositat. I va arribar a estar tan plena que, al fer-se gran, va decidir dedicar-se a guarir la "tiricia" convertint-se en "Maromera". Ho feia realment bé. Però un dia la brutalitat del món se li va presentar amb tanta cruesa que el seu cor es va omplir de la "tiricia" que abans curava. Només la complicitat d'un públic generós podrà curar Má de la seva profunda "tiricia", un públic disposat a enriure's de si mateix i a regalar les seves llàgrimes entre cançons i "machincuepas".

2.
MON MAS. 'Quan hi havia gegants'

Divendres 11 de juny. 19.00 h

Sant Quintí de Mediona. Biblioteca Municipal Joan Sardà i Lloret

Mon Mas. Quan hi havia gegants

Conten i diuen, diuen i conten, que de gegants n’hi havia de bons i de dolents. En Xucla-rius i en Sotraga-muntanyes… el Gegant de Tres Caps, el Fort Farell i el Pare Janàs “que tenia set pams de boca i set pams de nas, i un ull com un sedàs”. Contes de l’època on dels tigres i lleons els gegants en feien carn de canelons.

3.
ADA CUSIDÓ. 'Plou i fa dol'

Dimecres 9 de juny. 18.00 h

Vilafranca del Penedès. Claustre dels Trinitaris

'Plou i fa dol', d'Ada Cusidó

Un espectacle de titelles per parlar sobre el dol amb els infants. Sembla que tot, un dia o altre, s’acaba. S’acaben les galetes de l’àvia, s’acaba la pluja d’un dia de tempesta d’estiu, s’acaben els llibres emocionants, s’acaben les col·leccions de cromos… La vida… també s’acaba. Però la vida és vida i està plena d’experiències que sempre es recordaran encara que un dia deixem de ser-hi.

4.
ASSUMPTA MERCADER. 'A de Brossa'

Dimarts 8 de juny. 18.00 h

Vilafranca del Penedès. Claustre dels Trinitaris

'A de brossa' d'Assumpta Mercader

El poeta Joan Brossa jugava i feia màgia amb les lletres i les paraules. Tenia una imaginació extraordinària que li permetia crear a partir d’objectes quotidians o, simplement, a partir d’un mot. Aquesta proposta neix amb la voluntat de presentar el poeta als infants, però, sobretot, neix amb ganes d’encomanar el plaer de jugar i divertir-se amb les lletres, les paraules i els objectes.

En total s'han programat 13 espectacles per al públic familar. Podeu consultar tota la programació aquí.

stats