Activitats amb nens 04/05/2022

Torna la Festa Esplai

Després de dos anys, aquest diumenge torna al Parc Nou del Prat de Llobregat la festa que serveix per donar el tret de sortida a la campanya de casals i colònies d’estiu

2 min
La gran celebració anual de Fundesplai dona el tret de sortida de la campanya de colònies i casals d’estiu

Després de dos anys de no poder fer-se per la pandèmia, aquest any Fundesplai torna a celebrar la seva tradicional Festa Esplai. Serà aquest diumenge 8 de maig al Parc Nou, al Prat de Llobregat, on milers de persones podran gaudir de més de 50 activitats lúdiques i educatives per a infants, joves i famílies. A més, aquest any estrenen logo i afegeixen al nom de la festa el lema "Fem possible un món millor". Es tracta d'una trobada oberta a infants, joves, monitors i famílies de tot Catalunya que serveix per donar el tret de sortida a la campanya de colònies, casals, campaments i vacances en família de Fundesplai i serveix per cloure el curs d’esplais i escoles.

La Festa Esplai també busca que tots els infants, joves, famílies, monitors, etc. es converteixin en activistes dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) a través de les activitats lúdiques en què, mentre es diverteixen, també aprendran a protegir la natura, a conèixer millor la biodiversitat, a desenvolupar el seu esperit crític i a comprometre's amb la convivència i la sostenibilitat.

Una imatge d'arxiu de la Festa Esplai.

Aquest any, com a novetat, la Festa Esplai inclourà un espai de mostra d’alimentació cooperativa i solidària en què participaran diferents entitats locals relacionades amb l’alimentació. La mostra és una més de les activitats que aquest curs està impulsant Fundesplai relacionades amb l’alimentació sostenible i saludable, com l’exposició de 1.500 m2 Menja. Actua. Impacta, situada a la seu de Fundesplai al Prat, o la proposta educativa Menjar canvia el món, que es desenvolupa en esplais i escoles.

La Festa arriba a poques setmanes que acabi el curs escolar i comenci la campanya de colònies, casals, campaments d’estiu i vacances en família. La campanya per a aquest estiu de Fundesplai ofereix més de 80.000 places per a totes les edats. Un any més, des de l'entitat mantenen el compromís que tots els infants i joves puguin gaudir d’activitats de lleure. Per aquest motiu, des de fa més d’una dècada organitzen la campanya solidària Un estiu per a tothom!, través de la qual es fa la captació de fons i s’atorguen beques a les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat perquè els fills puguin anar a les activitats d’estiu. El 2021 van poder donar un total de 5.912 beques i ajuts per a activitats d’estiu.

En aquest sentit, cal destacar que aquest any tenen una previsió d’increment de beques d’un 25% derivada dels efectes econòmics i socials de la pandèmia del covid-19 sobre moltes famílies que han vist compromesa la seva capacitat de fer front al cost d’aquestes activitats. També caldrà tenir en compte en aquest apartat la possible participació de molts infants i joves ucraïnesos que han vingut a Catalunya fugint de la guerra. Per això, des de Fundesplai fan una crida a particulars, entitats, empreses i administracions a col·laborar en la campanya solidària a través de la web www.fundesplai.org.

stats