Activitats amb nens 21/07/2021

Una exposició bestial!

La mostra 'Bebès animals' està pensada per a infants de 3 a 8 anys

2 min
L’exposició és tota una aventura amb nombrosos jocs corporals, sensorials i activitats multimèdia

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona presenta Bebès animals, una exposició temporal destinada a infants de 3 a 8 anys que fa protagonistes les cries dels animals, des que neixen fins que s’independitzen. Amb una museografia de colors vius i materials acollidors, l’exposició és un terreny d’aventures amb nombrosos jocs corporals, sensorials i activitats multimèdia que conviden a tocar, sentir, imitar, observar, emocionar-se i meravellar-se amb els bebès animals. L’objectiu de l’exposició és iniciar els més petits en nocions senzilles de la biologia i el comportament animal i convidar-los a comparar-s’hi per prendre consciència del seu propi desenvolupament.

Al llarg del recorregut, dividit en sis etapes —Naixement, Amenaça i protecció, Aprenentatge, Funcions vitals, Desenvolupament i Autonomia—, hi ha 100 espècimens de 60 espècies naturalitzats en postures dinàmiques, experiments interactius, activitats multimèdia i audiovisuals d’imatge real i d’animació que expliquen, posant-se a l’alçada física i intel·lectual dels infants, històries reals i anècdotes insòlites del desenvolupament animal.

La canalla pot descobrir tot de curiositats sobre els nadons animals

Entre els 0 segons que una tortuga necessita per assolir l’autonomia als 18 anys que triga l’ésser humà, hi ha multitud de maneres de desenvolupar-se i un munt d’anècdotes curioses que l’exposició dona a conèixer amb dos nivells de lectura. Per als no lectors hi ha historietes il·lustrades a tall de cartel·les que els permet visitar l’exposició de forma independent, però també hi ha textos per als infants més grans i els adults que els acompanyen.

En el procés de disseny de Bebès animals, els museòlegs van comptar amb l’ajuda de diverses escoles que els van permetre analitzar, testar i validar amb nens i nenes de 3 a 8 anys el contingut, les formes, els colors, els jocs i els multimèdia de l’exposició.

Coproduïda pel Reial Institut Belga de Ciències Naturals i el Museu d’Història Natural de Tolosa, Bebès animals ha passat amb gran èxit per Brussel·les, Tolosa i París abans d’aterrar a Barcelona aquest estiu. És important remarcar que tots els animals de la mostra han mort per causes naturals i que no s’ha fet mal a cap animal per fer l'exposició.

Dades pràctiques

  • On: Museu de Ciències Naturals de Barcelona
  • Quan: Del 7 de juliol del 2021 al 8 de maig del 2022
  • Horaris: De dimarts a dissabte (10 h a 19 h) i diumenges i festius (10 h a 20 h)
  • Més info: museuciencies.cat

stats