Activitats amb nens 12/02/2021

Un espectacle teatral que explica la mort al públic infantil, a la Sala Beckett

ARA
2 min
Un espectacle teatral que explica la mort al públic infantil,  a la Sala Beckett

La Sala Beckett de Barcelona estrena el 20 febrer l’espectacle familiar Les croquetes oblidades, de Clàudia Cedó i amb direcció d’Israel Solà. Un muntatge que parla de la mort i el dol en la infància a través d’una història d’aventures protagonitzada per les actrius Queralt Casasayas, Magda Puig/Nuri Santaló i Bàrbara Roig. Es tracta de la quarta producció de Les Bianchis, la primera companyia de teatre familiar resident de la Sala Beckett i es podrà veure els caps de setmana fins al 7 de març.

Explica la història de la Pepa, una nena vital i amb una gran imaginació que acaba de perdre l’àvia i que intenta adaptar-se a una nova escola, a uns nous amics i a una nova ciutat. Agafada a una manta que l’ajuda a dormir i enfadada amb les seves dues mares perquè no recorden la recepta de les croquetes de l’àvia, la Pepa iniciarà un viatge cap al País del Xim Pum, lloc màgic on van a parar les coses oblidades. Mentre les mares intenten organitzar el comiat de l’àvia i protegir la Pepa de la tristesa que li suposaria assistir al seu enterrament, la Pepa viurà emocionants aventures amb els seus nous amics: dues nenes de l’escola, un xumet esbojarrat, una barrufeta xunga, un recepcionista esvalotat i una croqueta gegant, per acabar descobrint... que potser no era tan dolent trobar a faltar algú o alguna cosa.

El dol per una àvia, per una ciutat, pel gust d’una croqueta o per un record. En definitiva, el dol per tot allò que estimem. ¿És bo sentir-lo, o hem de passar-hi de puntetes? Les croquetes oblidades parla de la possibilitat de viure totes les etapes de la vida, incloses les que poden fer mal. Perquè si no travessem aquests paratges, petits i grans podem trobar a faltar algunes de les coses que hauríem après.

Un muntatge sobre com la infància pot afrontar el dol

“Unes aventures que endinsaran les nenes protagonistes en un món desconegut. I és a través d’aquest viatge ple de joc que comprendran que no està malament enyorar, perquè les coses no són per sempre més, però els seus records sí”, explica Israel Solà, director de l’espectacle i fundador de la companyia La Calòrica.

EXPRESSAR EMOCIONS

L’autora, Clàudia Cedó, és psicòloga, directora teatral i dramaturga. El 2006 crea Escenaris Especials, projecte que utilitza el teatre com a eina d’expressivitat amb un centenar d’alumnes amb paràlisi cerebral, autisme, amb deshabituació de tòxics, amb malalties mentals o discapacitat. És autora d’Una gossa en un descampat, espectacle que va tenir una gran repercussió i que també tractava el tema de la mort. Amb Les croquetes oblidades assumeix el repte d’explicar les absències i les pèrdues als més petits amb una proposta plena de joc. www.salabeckett.cat

stats