Criatures 09/12/2017

Els dolços de Nadal

El Nadal és una festa que se celebra al voltant de la taula. Per a molts, el millor moment arriba a les postres, quan algú treu la safata amb l’assortiment de dolços típics de Nadal. Quin és el teu preferit?

Cristina Serret
1 min
Els dolços  de Nadal

Els torrons, fruita seca en un bany de sucre

Els torrons són una llepolia irresistible que s’elabora barrejant fruita seca amb ingredients com la mel, els ous i el sucre. A Catalunya tenim grans mestres torroners, però qui ens en va ensenyar a fer, fa molts i molts segles, van ser els àrabs.

Les neules, una fina capa de boira

Aquests canuts cruixents es fan enrotllant una pasta finíssima de farina. ¿Sabies que el mot neula prové de la paraula llatina nebula, que és un tipus de boira fina? Tan fina com la pasta de les neules!

El massapà, bocinets dolços

Les figuretes de massapà són menudes perquè atipen molt. També són les postres preferides dels llaminers, perquè tenen molt de sucre. De massapà també en mengem la resta de l’any, perquè es fa servir per farcir tortells.

Els polvorons, un pastisset que s’esmicola

Els polvorons es presenten embolicats amb un paper fi perquè es desfan molt fàcilment. El seu ingredient principal és el sagí o llard, un greix que s’obté del porc. De sagí en menges també amb les ensaïmades i la coca de llardons.

Panettone, el dolç italià

Aquest pastís es va inventar fa molts i molts anys a la ciutat italiana de Milà. El truc perquè agradi tant són els bocinets de fruites confitades o de xocolata, i la massa, que és flonja i lleugera.

Vocabulary

Nuts: fruita seca

Christmas sweets: dolços de Nadal

Good piece of advice: un bon consell

Meals: àpats

To help: ajudar

Digestion: digestió

stats