Activitats amb nens 31/12/2020

Del llibre a la pantalla: 7 propostes plenes de màgia i aventures

Sèries i pel·lícules basades en llibres que podeu veure a Netflix

A.f.
3 min
Una imatge de 'Dragones al rescate'

Netflix ens

  1. 'Dragones al rescate', basada en la saga ‘Com ensinistrar un drac’ (Cressida Cowell). Els bessons Dak i Leyla, amb la inestimable ajuda dels seus amics dracs, es dediquen a rescatar altres individus de la seva espècie i a treure de dificultats els habitants de Huttsgalor. L'exitosa sèrie original de Netflix, que ja té dues temporades, és una adaptació lliure de la saga Com ensinistrar un drac, de l'autora anglesa Cressida Cowell, amb milions de llibres infantils venuts arreu del món.
  2. 'El bebé jefazo: vuelta al curro', basada en el llibre il·lustrat ‘El nadó capitost’ (Marla Frazee). Una sèrie original de Netflix i un dels seus èxits infantils més recents, El bebé jefazo narra la vida de Tim Templeton, un nen de set anys convertit en agent secret amb una missió important: evitar que una corporació robi l'amor dels nens per les mascotes. Una divertida producció de quatre temporades amb un episodi interactiu addicional perquè les criatures posin a prova les seves habilitats. El llibre original, publicat el 2007, és el més conegut de l'obra de Marla Frazee, la guardonada autora i il·lustradora americana.
  3. 'La peor bruja', basada en la sèrie de novel·les il·lustrades de ‘La pitjor bruixa’ (Jill Murphy). Mildred Hubble no és la millor alumna de l'acadèmia de màgia. De fet, pot ser que sigui la més desastrosa. Però la jove bruixa, sempre alegre i entusiasta, trobarà en la directora de l'escola i en les seves dues amigues l'ajuda que necessita per tirar endavant tot i els embolics en els quals sempre s'acaba trobant al llarg de (per ara) quatre temporades. La saga de La pitjor bruixa ha estat adaptada a la petita i gran pantalla en diferents ocasions, mostra del gran reclam que ha generat (i segueix generant) l'enginyosa obra de Murphy.
  4. 'Una serie de catastróficas desdichas', basada en les novel·les infantils de Lemony Snicket Una sèrie de desgràcies catastròfiques. Amb 25 capítols distribuïts en tres temporades, aquesta adaptació de les mítiques novel·les de Lemony Snicket (el pseudònim que va utilitzar l'autor Daniel Handler) narra les aventures dels orfes Baudelaire. Després de perdre els seus pares en un misteriós incendi, el seu nou tutor, el malvat comte Olaf, intentarà prendre'ls la seva enorme herència amb tota mena d'estratagemes. La sèrie de llibres té 13 títols publicats, l'últim el 2006.
  5. 'Thomas y sus amigos', basada en les històries de 'En Thomas i els seus amics' (Wilbert Awdry). Una sèrie infantil animada i tendra que mostra, en 26 episodis de 10 minuts (està disponible la temporada 22), les aventures d'una locomotora blava, Thomas, a l'illa de Sodor. Creades fa 75 anys pel reverend Wilbert Awdry, les històries són perfectes per ensenyar als més petits valors com l'amistat o el reconeixement dels propis errors.
  6. 'The Polar Express', basada en el llibre il·lustrat ‘The Polar Express’ (Chris Van Allsburg). Una de les pel·lícules nadalenques per antonomàsia. Un nen de vuit anys espera amb ànsia el Pare Noel la nit de Nadal, però el que arriba davant de casa és un tren que el portarà en un viatge emocionant per mil racons... fins al Pol Nord. Chris Van Allsburg, autor de l'obra, també és el creador de Jumanji, una altra novel·la amb altes dosis d'imaginació que ha captivat milions de nens.
  7. 'Harry Potter', basada en els llibres de la saga 'Harry Potter' (J.K. Rowling). Un clàssic contemporani en majúscules que va fer encara més famosa la saga supervendes escrita per la britànica J.K. Rowling. El jove Harry Potter no només descobreix que és mag, sinó que la vida li ha encomanat un paper molt important. Les tres primeres pel·lícules són ideals perquè els més petits descobreixin un món d'encanteris i conjurs en el meravellós castell de Hogwarts.
stats