Què farem avui?

10 pel·lícules per mirar amb criatures aquest Nadal

Una selecció de les opcions més recomanables, combinant estrenes i títols imprescindibles

3 min
Tony, Shelly i la llanterna màgica

BarcelonaAquests són dies de mirar pel·lícules amb els nens i tant a les sales de cinema com a les plataformes hi ha moltes novetats, la majoria amb temàtica nadalenca. Hem fet una selecció de les opcions més recomanables, combinant estrenes i imprescindibles.

1.

El Mic prepara el Nadal

Plataforma: SX3

Idiomes: Català

A partir de 3 anys

El Mic prepara el Nadal.

L’especial de Nadal d’en Mic és un imprescindible per als més petits. El podem veure fent els preparatius per les festes a la seva manera: es fa els seus propis guarniments per l’arbre de Nadal, elabora torrons... Tot amb el to poètic i la delicadesa característics de la sèrie.

2.

El Nadal del Sr. Branquilló

Plataformes: Filmin

Idiomes: Català, castellà, anglès.

A partir de 4 anys

'El Nadal del Sr. Branquilló'.

El Sr. Branquilló viu feliç amb la seva família en un arbre fins que l'atzar fa que acabi allunyant-se de casa, i comença així una odissea per tornar a reunir-se amb ells. Aconseguirà fer-ho abans de la nit de Nadal? Preciós migmetratge, adaptació del conte de Julia Donaldson.

3.

Operació Pare Noel

Plataforma: Filmin

Idiomes: Català, castellà, anglès.

A partir de 5 anys

Operació Pare Noel.

Un nen que té uns pares milionaris que li donen tot el que vol, però no passen prou temps amb ell. Quan s’apropa Nadal, diu al seu pare que vol de regal el Pare Noel. El pare intentarà atrapar-lo en una història que reivindica el temps compartit com el millor regal.

4.

Peti Roja

Plataforma: Netflix

Idiomes: Castellà, anglès.

A partir de 6 anys

Peti Roja.

Un pit-roig que ha viscut tota la vida amb una família de ratolins s’adona que en realitat no és com ells i vol demanar a l’estrella del Nadal que l’ajudi a no ser diferent en aquest migmetratge preciós d’Aardman Animations que inclou un missatge anticonsumista.

5.

Chicken Run: Dawn of the Nugget

Plataforma: Netflix

Idiomes: Català, castellà, anglès.

A partir de 7 anys

Chicken Run.

La gran novetat a les plataformes és aquesta divertida continuació de Chicken Run més de 20 anys després. Els protagonistes, ara amb una filla amb ganes de veure món, s’enfronten a la indústria dels aliments processats tot homenatjant Missió Impossible i El Show de Truman.

6.

Tony, Shelly i la llanterna màgica

A les sales de cinema

Idiomes: Català, castellà

A partir de 7 anys

Tony, Shelly i la llanterna màgica.

Un prodigi de l’stop-motion fet de manera completament artesanal que explica la història d’un nen que, des que va néixer descobreix que... brilla! S’amaga de tothom fins que pocs dies abans de Nadal coneix una nena amb qui esbrinaran els misteris que els envolten.

7.

Harry Potter i la pedra filosofal

Plataforma: HBO Max

Idiomes: Català, castellà, anglès

A partir de 7 anys

'Harry Potter i la pedra filosofal'.

Hi ha pocs Nadals al cinema tan càlids com els de Hogwarts. I és per això que, encara que no siguin pel·lícules estrictament nadalenques, per a molts són ja una tradició d'aquestes festes. A la primera entrega veiem l'emocionant primer Nadal de Harry Potter a l'escola de mags.

8.

Robot Dreams

A les sales de cinema

Idiomes: Muda

A partir de 8 anys

Robot Dreams.

Explica la història d’una amistat que comença amb un gos que se sent sol a la gran ciutat. Decideix construir-se el seu propi amic, un robot, i tots dos esdevindran inseparables. Un guió molt bonic que no necessita paraules per emocionar. Se us escaparan les llàgrimes.

9.

Merry Little Batman

Plataforma: Amazon

Idiomes: Català, castellà, anglès

A partir de 8 anys

Merry Little Batman.

El fill d’en Batman somia en ser com el seu pare, però aquest no vol la vida de superheroi per al seu fill i elimina tot el crim de Gotham perquè no hagi d’heretar les seves responsabilitats. No li sortirà gens bé en aquesta divertida pel·lícula nadalenca amb molta acció i picades d’ullet.

10.

Wonka

A les sales de cinema

Idiomes: Castellà, anglès

A partir de 8 anys

Wonka.

Preqüela de la història escrita per Roald Dahl en què Timothée Chalamet interpreta l’excèntric xocolater, inventor i mag Willy Wonka, que arriba a una ciutat amb la intenció d’obrir el seu negoci. Plena de números musicals i una fantasia acolorida i desbordant.

stats