Criatures 05/01/2019

Els camells

Els Reis arriben aquest vespre, després d’un llarg viatge des de l’Orient. Tots tres han viatjat en camell, uns animals amb una gran resistència física i que poden transportar molts quilos de pes. I, quan cal, poden córrer a una gran velocitat. Per tot això, són el millor mitjà de transport per a Ses Majestats

Cristina Serret
1 min
Els camells

Camell o dromedari?

Quants geps té un camell? I un dromedari? Camell i dromedari són dues espècies de la mateixa família, els camèlids. El camell comú, més conegut com a dromedari, té un gep. El camell bactrià en té dos. Una bona manera de recordar-ho és pensar en les inicials de cadascun. La D del dromedari és un gep. La B del bactrià, en canvi, en són dos. Imagina les lletres en horitzontal, encara és més fàcil de recordar!

Un animal potes-llargues

Els camells tenen quatre potes llargues i primes que els permeten assolir velocitats de més de 30 km/h. Als dits hi tenen una mena de coixinets que els serveixen per no enfonsar-se a la sorra.

Ni un gra de sorra

Les tempestes de sorra són força habituals al desert. Per protegir-se’n, els camells tenen unes llargues pestanyes i unes celles molt espesses. També poden tancar els orificis dels narius.

Què s’amaga a dins del gep?

El gep dels camells és com una motxilla on porten les reserves d’aliment. Conté greix que els animals van acumulant, i el consumeixen a mesura que el necessiten. També n’obtenen aigua.

Grans bevedors

Els camells poden passar dies sense beure ni una gota d’aigua, gràcies a les reserves del gep. Però quan en troben, poden beure’n més de 100 litres d’una sola tirada, i en qüestió de minuts!

Vocabulary

camels: camells

ships: vaixells, naus

to carry: transportar

baggage: equipatge

stats