La pitjor mare del món

Quadern d’estiu. Unitat 6. Imperfecció

Quadern d’estiu. Unitat 6. Imperfecció / GETTY Zoom

Llegeix el text següent i fes les activats proposades: “Estimats lectors, el llibre que teniu a les mans és l’explicació impúdica de la transformació que he experimentat fins a assumir la feliç personalitat de la pitjor mare del món. Una transformació que, al contrari de la patida pel pobre Gregor Samsa, us convido a imitar per tal de deixar enrere el martirologi de la perfecció maternopaternal. (...) Descobriu un nou paradigma: hi ha vida més enllà de la perfecció. O, dit d’una altra manera, deixeu-vos de punyetes i sigueu benvinguts al club dels pares i mares imperfectes”. (Extracte de La pitjor mare del món, el manual. Anna Manso. Columna Edicions.)

Activitat 1. Vocabulari

Localitza i subratlla les paraules: feliç, punyetes, paradigma, imperfectes. Busca’n el significat al diccionari i escriu una frase amb totes elles que comenci de la següent manera: “En aplicar el senzill i efectiu mètode sobre com esdevenir un progenitor imperfecte en 10 lliçons de l’Anna Manso m’he sentit renascuda i amb noves energies, i he deixat de sentir la freqüència de so amb què es transmet el crit incessant de «mama/papa, vull aigua/mòbil/pistola d’aigua de dos canons/gelat de quatre boles», llavors...”

Activitat 2. Separa en síl·labes

Separa en síl·labes la paraula IMPERFECCIÓ. Repeteix en veu alta la paraula separant-la. Ara inventa una cantarella pronunciant la paraula per síl·labes a la manera de “in-inde-independència” mentre alces els braços i brandes els punys. Planta’t al passeig de Gràcia amb Diagonal de Barcelona cridant la cantarella. Organitza una I d’imperfecció composta per milers de progenitors imperfectes que arribi fins al Tibidabo i reivindica l’opció de decidir una imperfecció maternopaternal. Fes-te una gigafoto i torna a casa.

Activitat 3. Manualitats

Observa la fotografia que hi ha aquí dalt a la dreta, especialment les ulleres de 3D que duc posades. Agafa cartolina, tisores i un retolador blau i un de vermell i pinta i retalla 20 targetes en forma d’ulleres de 3D. Cada vegada que un dels menors d’edat que tens a càrrec (MEC) es queixi perquè no li agrada la matèria alimentària apta per ser consumida que li has preparat, lliura-li una de les targetes-ulleres i pronuncia la frase del text: “Hi ha vida més enllà de la perfecció”. Fes el mateix quan un adult torracollons et faci notar que els pantalons del mitjà duen quatre capes de pedaços; o que fa quinze dies que hauries d’haver fet el canvi d’armari i que arremangar els pantalons de pana fins al genoll no és prou perquè el MEC no mori asfixiat; o que l’expressió “toc de queda” per comunicar als MEC que és millor que no surtin del llit a partir de certa hora perquè tu puguis tenir una vida... tenir vida, els pot traumatitzar de manera indeleble. Quan s’acabin les targetes, fes-ne més.

Activitat 4. Teatralització

Memoritza el text i aconsegueix unes ulleres de 3D. Calça-te-les sobre el nas, pronuncia el text i atura’t davant la cuina allunyada de l’estàndard estètic de La Maison Décor; atura’t davant els llits rebregats que has acceptat admetre com a llits fets; atura’t davant dels MEC amb restes orgàniques a la coroneta que s’han resistit a ser enretirades i, oh!, ja no hi ha temps i és hora d’anar a escola; atura’t davant qualsevol mostra d’imperfecció maternoparental i somriu: ho has aconseguit! Bona i imperfecta entrada de curs!