Prevenció. Alguns consells

¿Ensenyem a les criatures com travessar els carrers? ¿Com agafar bé la forquilla i el ganivet? Doncs també cal educar-los en el món digital. Per aquest motiu la Fundació Pere Tarrés i Facebook han engegat una campanya preventiva - Programa d’educació per a pares en l’ús de xarxes socials - que ha voltat per tots els mercats de Barcelona els divendres i els dissabtes i en què han explicat, sobretot, que les mateixes regles de joc que serveixen per a la vida (no parlar amb desconeguts, no donar les dades personals a persones que no es coneixen, respectar a tothom) són vàlides per a la vida digital.

A la pràctica, les pautes que Facebook recomana als pares perquè puguin ajudar els joves a mantenir-se en un entorn segur són bàsicament quatre.

Protegiu la vostra privacitat i seguretat i ensenyeu als vostres fills a protegir la seva. A la pàgina Eines hi ha la informació per personalitzar i mantenir el control del que es publica i amb qui es comparteix.

Feu servir sempre l’opció Denunciar que ofereix Facebook si detecteu una activitat o un contingut que pugui resultar ofensiu.

Utilitzeu el Centre d’Ajuda per resoldre qualsevol dubte que tingueu. Hi trobareu respostes a preguntes sobre qualsevol tipus d’informació relacionada amb el funcionament de la plataforma.

Visiteu el Centre de Seguretat per a Famílies, on hi ha consells, recursos i informació elaborats específicament per a pares i fills.