Criatures 02/02/2013

Posar-se a prova

1 min

Gabinets psicològics, universitats i escoles ofereixen tallers i cursos d'estiu que tenen l'autoestima i la intel·ligència emocional com a eix del seu contingut. Malgrat això, no sempre es disposa de temps, diners o motivació per participar en una d'aquestes activitats i els xavals queden a l'espera d'un senyal. El coach Juan Fernando Bou proposa dos exercicis pràctics i senzills -que ell mateix utilitza en els cursos que imparteix a professors i alumnes valencians- i que els joves poden realitzar a casa amb la supervisió dels pares. L'objectiu és, com en aquests monogràfics, que els nois s'adonin del seu potencial i aprenguin a valorar-se amb els seus defectes i limitacions.

El primer exercici consisteix a escriure cada nit i durant dues setmanes tres coses que els hagin fet sentir-se bé durant el dia. El segon és buscar tres persones o animals i tres llocs o activitats amb les quals gaudeixin i representar-los amb imatges fetes per ells o extretes d'internet.

Una vegada conclosos aquests exercicis, es revisaran al costat dels progenitors i es parlarà del que van sentir en realitzar-los. Serà una manera que verbalitzin les seves pors però també les seves virtuts.

stats