La imaginació, el principal ingredient

Mil i una opcions

A Eulàlia Fargas, creadora de l’Escola Cuina Boqueria i una de les primeres professionals a impartir classes de cuina a nens i adolescents a Espanya, li brollen les idees quan li preguntem per un berenar sa i divertit per als infants. Que si unes maduixes amb formatge fresc, que si un pa de pessic farcit de fruites naturals, que si un iogurt amb cereals i fruita seca...

De propostes n’hi ha mil i una, l’important és variar cada dia, que els infants mengin de tot i que, si pot ser, participin activament en l’elaboració dels menjars, que se’n sentin partícips. “Als nens, quan els ensenyes les coses, els despertes la curiositat”, explica aquesta professional, que no es talla ni un pèl a l’hora de criticar la falta d’interès de molts pares a l’hora de preveure què ha de contenir aquest àpat de la canalla: “Hi ha molta mandra entre els adults. És molt més fàcil fer les dues cosetes que saps que el teu fill es menjarà que provar a fer més coses. Al nen se l’ha d’educar, i com més d’hora es faci, millor”. I aquesta educació és fonamental que inclogui saber menjar bé i de manera saludable. I no hi ha dubte que les propostes sanes i originals no s’esgoten.