Contingut patrocinat

El Jardí Botànic de Barcelona celebra el seu 25è aniversari amb una gran festa

Un esdeveniment gratuït proposa diumenge 21 d’abril moltes activitats per a tots els públics

Redacció
2 min
La festa del Jardí Botànic de Barcelona durarà 12 hores

BarcelonaEl pròxim diumenge 21 d’abril el Jardí Botànic de Barcelona (JBB) celebra el seu 25è aniversari amb una gran festa que durarà 10 hores (de 10 h a 20 h). Aquesta celebració gratuïta per a tots els públics inclourà música en viu, espectacle de circ, catifes de flors participatives, espectacle de carrer amb unes girafes espectaculars, jocs de pistes, contacontes, monòlegs plens d’humor, jocs de fusta gegants, tallers, visites guiades i foodtrucks per reposar forces i seguir amb la festa. En total, gairebé vint propostes diferents ideals per passar un dia en família.

El Jardí Botànic acollirà gairebé vint propostes lúdiques diferents.

Situat a Montjuïc, entre el Castell i l’Estadi Olímpic, el Jardí Botànic de Barcelona va obrir les portes el divuit d’abril de 1999 amb una idea simple: reunir a Barcelona les plantes que s’han adaptat arreu del món a viure en les cinc regions del planeta que tenen condicions de clima mediterrani. A més de la conca mediterrània, aquestes regions es troben a Austràlia, Sud-àfrica, Xile i Califòrnia.

Dues dècades i un lustre després, el Jardí Botànic de Barcelona mostra més de 20.000 plantes de 2.000 espècies de flora mediterrània distribuïdes segons la seva procedència geogràfica i d’acord amb el paisatge que formen a la natura. És així com, en només catorze hectàrees és possible fer un passeig per quatre continents en un escenari privilegiat per les vistes al delta del Llobregat, l’àrea metropolitana, l’anella Olímpica i la serra de Collserola.

El Jardí Botànic de Barcelona mostra més de 20.000 plantes de 2.000 espècies de flora mediterrània.

Una diversitat única

El Jardí conserva una col·lecció de bonsais d’espècies mediterrànies i disposa d’un Banc de Llavors, un instrument fonamental per a la conservació de la biodiversitat de Catalunya. La vegetació mediterrània és considerada com una de les més riques en diversitat d’espècies, però actualment està fortament amenaçada per culpa de l’acció humana. Per aquest motiu, el Jardí té dos objectius principals: contribuir a la preservació de les espècies vegetals per al futur i fer-ne divulgació per sensibilitzar els ciutadans.

El Jardí Botànic té una col·lecció de bonsais i un Banc de Llavors.

Seguir l’itinerari principal o endinsar-se per la capriciosa xarxa de camins permet descobrir les plantes més característiques dels principals paisatges vegetals mediterranis. Una observació acurada permet comprovar les similituds i les diferències que presenten i, alhora, descobrir alguns trets morfològics comuns a moltes plantes adaptades al clima mediterrani. Qualsevol època de l’any és bona per visitar el Jardí, però la seva vegetació respon a les condicions marcades pels cicles estacionals.

  • El Jardí Botànic de Barcelona està situat al carrer Doctor Font i Quer, 2 (entre l’Estadi Olímpic i el Castell de Montjuïc). Per fer fàcil (i sostenible) el desplaçament hi haurà un servei de bus llançadora entre la plaça d’Espanya i les taquilles del Jardí Botànic. El primer servei s’oferirà a les 10 h, a l’avinguda de Maria Cristina (a tocar de les Torres Venecianes) i el darrer a les 20 h, al carrer Doctor Font i Quer, a l’alçada de les taquilles del Jardí. Les opcions són aquestes:
  • Metro: L1 (línia vermella) i L3 (línia verda). Parada Plaça Espanya. Des de la plaça Espanya cal caminar 2,5 km, uns 35 minuts, o agafar un autobús.
  • Bus: 150: des de la parada plaça Espanya/Maria Cristina fins a la parada situada a l’avinguda de l’Estadi Olímpic (cal caminar 5-10 minuts fins al Jardí Botànic) 13: parada davant del Jardí 55: baixar a parada Viver Tres Pins (cal caminar 5-10 minuts fins al Jardí Botànic).
  • Bus turístic: Ruta vermella, funciona del 15 d’abril al 25 de setembre
  • Cotxe: L’aparcament més proper es troba al costat de l’entrada al Jardí
  • Funicular de Montjuïc: Connectat amb les línies L3 i L2 del metro. Cal caminar 10-15 minuts fins al Jardí Botànic.
stats