A debat

Glutamat monosòdic

De glutamat monosòdic n'hi ha en gairebé tota mena d'aperitius, com patates xips, galetes salades, olives farcides, congelats, sopes i cremes envasades i menjars preparats a base de carn o de peix, i també en el fast food . Fins i tot n'hi ha en barreges d'espècies i salses per a amanides aparentment sanes. Parlem de l'E-621 o glutamat monosòdic, un additiu alimentari, segons el classifica la Unió Europea, que ajuda a potenciar el gust dels aliments i que està autoritzat pel ministeri de Sanitat. Però segons Jesús Fernández-Tresguerres, catedràtic de fisiologia de la Facultat de Medicina de la Universidad Complutense de Madrid, el que fa aquest additiu és "despertar una gana ansiosa, fins al punt que incrementa la voracitat en un 40% en impedir el bon funcionament dels mecanismes inhibidors de la gana". En molts sectors contraris a aquest polèmic i molt utilitzat potenciador se'l coneix com "la nicotina dels aliments".