Criatures 20/07/2013

Racons per descobrir

Passejades amb història

5 min

Racons de Tarragona. Passejades amb història

Museu Arqueològic de Tarragona

www.mnat.cat . L'Arqueològic organitza l'activitat Vacances a Tàrraco 2013 , que converteix els petits en exploradors per fer-los conèixer com era la vida a la ciutat de Tàrraco en època romana: visiten els monuments, les botigues, passen estones al circ. Activitat familiar que té lloc els dimecres de juliol i agost a les 11 (dura 1 h 30'). Preu: 2,40 € per persona.

Museu del Port

www.porttarragona.cat . Els dies 26 de juliol i el 9 i 23 d'agost, a les 22 h, el Museu del Port ha programat una activitat familiar gratuïta (amb reserva prèvia) per conèixer un personatge històric, l'enginyer Ruiz Apodaca, que anirà vestit com de Napoleó i que farà conèixer el museu. L'activitat acabarà amb un viatge en golondrina pel port.

Platja de l'Arrabassada i platja del Miracle

Les platges de Tarragona es caracteritzen per la seva sorra fina, suau i de color daurat, que ha donat el nom de Costa Daurada. Les platges i les cales de la ciutat, com de fet passa en tota la Costa Daurada, tenen un pendent molt suau que permet caminar dins l'aigua còmodament. Ideal per anar-hi amb criatures.

Girona. L'encant d'una ciutat

Tardes de contes i llegendes al Call.

El dia concret és els dimecres. L'hora, les 18.30 h. El lloc, el pati del Centre Bonastruc ça Porta. Així, dimecres vinent, 24 de juliol, és la tarda dels Contes jueus amb llengua de signes i funambulisme, amb la Fils i la Coco. El dimecres 31 de juliol, els Contes damunt l'estrella , amb Va de Contes. El 7 d'agost, Vet aquí que el profeta Elies, un dia... Contes de tradició sefardita , amb Carles Alcoy. El dimecres 14, Menut Cabaret , amb els titelles d'Helena de Sola. El 21 d'agost, Contes jueus , amb Bel Contes. I el dimecres 28, Llegendes en bicicleta amb Tati Cervià. www.girona.cat

Museu d'Història de Girona

Un museu d'història sempre és una oferta que resulta ben atractiva, però durant tot l'estiu, i fins al 29 de setembre, el de Girona acull l'exposició Faràndula. 500 anys d'imatgeria festiva de Girona , que encara el fa molt més atractiu. Tots ben junts, gegants, carasses, àligues, capgrossos... L'últim dia de l'exposició, a les 11 h, hi haurà una cercavila de cloenda.

Gelateria Rocambolesc

A la ciutat on hi ha el millor restaurant del món, el Celler de Can Roca, els mateixos propietaris tenen una gelateria de luxe a uns preus ajustats. És la gelateria Rocambolesc, decorada amb escenaris de contes, i amb gelats ben originals.

Palma. Entre mar i muntanyes

Palma Aquarium

Palma Aquarium és, a més d'un parc marí, un centre d'oci per a adults i infants. Durant l'estiu l'atracció estrella és el busseig entre rajades, ideal per a les famílies (amb infants de més de 8 anys). Però hi ha moltes coses més: busseig entre taurons, el Cangur Tauró, els aniversaris, comunions i batejos… http://palma-aquarium.com

Castell de Bellver

Si als somnis i a la imaginació dels petits hi ha castells, en podeu visitar un de veritat a Palma. És el castell de Bellver, que tal com diu el topònim és ben bell de veure i amb bones vistes. Està obert cada dia excepte els dilluns a la tarda. Web: www.cultura.palma.es

De biblioteques

Les biblioteques tenen programat un ventall d'activitats per a tot l'estiu. El dissabte 27 de juliol, a les 11 hores, serà el moment de fer ocells reciclats , a la biblioteca municipal Son Ximelis, a la Son Ferriol i a la Son Cladera (a les 10.30 h). En canvi, el dissabte 3 d'agost, la proposta és fer minillibres en aquestes mateixes biblioteques, a les 10.30 hores. Cada dissabte hi ha una proposta diferent, gratuïta, per als més petits.

Via Fora. Alcúdia

Visites guiades dramatitzades. Concentració a la Porta des Moll a les 21.00 hores. www.alcudia.net

Barcelona. Per no acabar-se-la

Tria de 10

L'Ajuntament de Barcelona ha fet una tria de 10 activitats, que promociona a la web http://barcelonacultura.bcn.cat/es/carab/10-coses-fer-amb-nens-barcelona , entre les quals hi ha suggeriments tan interessants com el Parc del Castell de l'Oreneta, on es pot passejar en poni o pujar al tren en miniatura.

I també es poden visitar dues llibreries infantils d'anomenada, com són Abracadabra Llibres (Abracadabrallibres.com) i Casa Anita (Casaanitallibres.com), amb una àmplia oferta de literatura infantil i amb tallers creatius (consulteu-los a l'agenda de les pàgines web de les llibreries).

Operació Gaudí

Passats més de 60 anys des que es va incendiar l'obrador de Gaudí durant la Guerra Civil, les criatures que participen en aquest taller que organitza la Pedrera hauran de dur a terme una investigació exhaustiva d'aquest espai per trobar les pistes que va deixar l'arquitecte per descobrir un gran secret. Edat recomanada: de 7 a 12 anys.

Sortida amb veler

Si us agrada el mar podeu fer una sortida amb el pailebot Santa Eulàlia , un veler mercant de principis del segle XX. Al llarg del trajecte s'expliquen els diversos conceptes de navegació vinculats a la història del vaixell i a la navegació a vela.

Diumenges musicals

La ludoteca del Piknic Electronik ofereix diversió per als més petits en un festival en què la música és la gran protagonista.

València. Ciutat de les arts

L'escultura Gulliver

Al Jardí del Túria. ¿Us imagineu pujar damunt de Gulliver i baixar pels tobogans de les seves robes? Ben a prop de la Ciutat de les Arts i les Ciències, on està situada, és ben possible.

Bioparc València

És un zoo de nova generació, perquè els animals (de l'Àfrica, inclosa Madagascar) hi viuen en semillibertat. Podeu trobar informació a: www.bioparcvalencia.es

Ciutat de les Arts i de les Ciències

S'hi agrupen unes bones propostes, com ara el Museu de les Ciències, l'Hemisfèric i l'Oceanogràfic. A l'estiu, les instal·lacions amplien horari i l'oferta d'oci es prolonga en horari nocturn amb la posada en marxa del cicle d'astronomia en directe Les nocturnes , a l'Hemisfèric, i amb Les nits de l'Oceanogràfic . El Museu de les Ciències obre de manera ininterrompuda de les 10 a les 21 hores fins al 8 de setembre, amb més sessions de La ciència a escena , Teatre de l'electricitat i L'aula cadet de l'espai , entre altres propostes. A més a més, es podrà visitar la nova mostra L'instrument científic més gran mai construït .

Platges

A l'hora d'anar a la platja, la Malva-rosa i les Arenes són dues de les desitjades per anar-hi amb criatures, especialment perquè estan equipades amb jocs.

Lleida. Terra ferma i plena de vida

De museus

Demà, diumenge, podeu viure, a partir de les 11 del matí, l'activitat Vine en família al Museu de Lleida! Fem d'astrònoms! al Museu de Lleida. Les places són limitades i podeu trobar més informació al telèfon 973 283 075. D'altra banda, el 23 de juliol el CaixaForum Lleida ofereix l'activitat Pintar la llum , a les 7 de la tarda, per 2 €. Més informació: 973 270 778.

Natura als parcs

El 24 de juliol podeu sumar-vos a l'activitat Per què li diem Parc de l'Aigua? Serà a partir de les 19 h al Parc de l'Aigua, on es farà un taller de flors de paper i cartró. No cal inscripció prèvia. D'altra banda, el 31 de juliol està prevista l'activitat Per què li vam posar al bosc el nom de la Mitjana? També a partir de les 7 de la tarda, a la Mitjana. Els participants s'emportaran un imant per a la nevera amb un motiu del parc. No cal inscripció prèvia.

Descobrir la història de la ciutat

Des de la Paeria també s'impulsen activitats per als infants pensades perquè puguin descobrir nous indrets de la ciutat i la seva història. Així, per exemple, el 14 d'agost es farà l'activitat Per què el barri i la plaça duen el nom de Sant Pere? La cita serà a les 19 h a la plaça de Sant Pere de Lleida, on es farà un mosaic amb llavors. No cal inscripció prèvia. I el 21 d'agost l'activitat serà Coneixes l'arbre que dóna nom a la plaça de les Magnòlies? El punt de trobada és aquesta plaça, a les 19 h. Una oportunitat per aprendre curiositats sobre la magnòlia mentre es fan unes boniques cistelles.

stats