Criatures 31/08/2013

No renyis el meu fill!

i
David Cirici
2 min

Entre els matrimonis amics no és estrany que, de tant en tant, hi hagi conflictes a causa de les criatures. És típic: dues o tres parelles se'n van de vacances juntes, cadascú amb les seves criatures, i el problema no triga a manifestar-se. Hi ha una nena que és una consentida, o hi ha un nen que no sap compartir res amb els altres, hi ha alguna criatura impertinent que no sap respondre amb una certa educació als seus pares o als adults, o n'hi ha que estan enganxats a les maquinetes i passen de col·laborar en les coses del grup: ni paren taula, ni treuen plats, ni van a llençar els residus als contenidors respectius.

Però resulta que no tothom comparteix la mateixa visió del problema. Els pares de la criatura no acostumen a ser gaire conscients que passi res d'especial, de manera que qualsevol aproximació al tema, per més que es faci amb prudència, pot acabar provocant un conflicte entre els adults. Tots hem viscut situacions d'aquesta mena, que de vegades acaben amb el distanciament dels matrimonis amics. És possible que, en un matrimoni, pare i mare no opinin el mateix sobre determinades actituds dels seus fills, però aquestes discrepàncies rarament es faran explícites davant dels altres matrimonis. De manera que, en cas de crítica, solen fer pinya en defensa dels seus cadells.

Difícil convivència

Entre els separats amb criatures el fenomen pot arribar a ser més greu i ridícul. Un separat i una separada amb criatures s'aventuren a passar junts una setmana amb els nens respectius. Per més que entre el separat i la separada hi hagi complicitat, il·lusió i una bona entesa, aventurar-se a barrejar-hi les criatures no és gens senzill. La combinació pot ser explosiva. Tots dos adoptaran el rol de pares i aparcaran la d'amants. En un instant poden deixar de ser la parella que s'entenia tan bé -perquè els nens acaparen sempre tot l'espai emocional, o ho intenten- i la relació entre els adults queda automàticament modificada. I no triga a fer-se evident que hi ha nens que creuen més que els altres, que uns es fan el llit sense que els hagin de dir res i altres no, i tot això sense parlar de qui treu més bones notes, qui parla més bé l'anglès o qui és més carinyós amb els pares. Per als separats, amor i criatures és una barreja difícil que reclama bastanta prudència. Segur que us hi heu trobat.

stats