08/09/2012

Aparqueu les criatures!

2 min

Els professors ja hem acabat les vacances i hem començat a treballar. Fins al 12 de setembre, però, no engegarem pròpiament el curs amb els alumnes a l'aula. Abans haurem d'haver fet les recuperacions i els grups definitius perquè tot estigui a punt. Per a nosaltres són pocs dies, perquè hem de coordinar moltes més coses de les que la gent es pensa. És la nostra feina, per descomptat, però evidentment la volem fer en les millors condicions possibles.

Ara bé, vist com a pare, aquests dies de setembre són criminals i un merder considerable. Als meus fills me'ls estimo moltíssim, però els convé un canvi de dinàmica urgent. Amb ells ja hem anat a la muntanya i a la platja, ja hem fet piscina i barca, hem pujat a atraccions trepidants i hem rigut molt. Però ara la meva dona i jo necessitem que, sisplau, se'ls quedin unes hores en una aula, els entretinguin bé, i si poden aprendre alguna cosa molt millor. Mentre tota la família està de vacances no hi ha cap problema, però quan resulta que els pares tornem a treballar, els pobres fills es converteixen en una càrrega. Si no disposes d'avis o no pots pagar cangurs, l'opció d'alguns és endur-se'ls a la feina. Això si l'empresa ho permet, que no totes són sensibles ni volen ser-ho. També hi ha casals, però el temps ja no està per a aquestes alegries. M'he trobat fills avorrits en tot tipus de botigues i oficines i, esclar, a l'institut on treballo mentre ens reunim i preparem el curs.

Millor a classe

Sempre s'ha dit que la funció de les escoles i els instituts és la d'educar i ensenyar, però queda malament dir la que potser és la més important. La de pàrquing. Millor a classe que pel carrer o dormint a casa. Això els polítics i la policia ho saben molt bé, i els que treballem en l'ensenyament també. I els pares, encara que sigui només uns dies de setembre, de sobte ho veuen més clar que l'aigua. Per això proposo obrir els patis fins que no comencin les classes. Que passin i que corrin tant com vulguin, que entrin a la biblioteca i es preparin els exàmens, que agafin forces, perquè d'aquí uns dies es passaran tota una jornada continuada asseguts a la cadira. No ens enganyem, a les escoles bressol ho tenen assumidíssim, i per això ja accepten nens des del primer dia de mes. Tan evident com que qui paga mana. Vull dir, aparca. I sense problemes, tu.

stats