23/04/2021

Superherois d'estar per casa

2 min

Si a casa teniu un malalt dels superherois i esteu cansats de les mateixes narratives que es repeteixen una vegada i una altra en moltes de les sèries de Marvel i DC, avui us proposo que deixeu descansar els superherois de marca. Canvieu-los pel superheroi d'estar per casa de Kid Cosmic, una sèrie protagonitzada per un nen aficionat a llegir còmics de superherois que somia que, algun dia, ell també tindrà poders i salvarà el món.

Mentrestant, viu en un desguàs en una zona desèrtica dels Estats Units on amb prou feines hi ha una carretera i un bar. Sembla improbable que assoleixi el seu somni fins que un bon dia troba cinc pedres còsmiques que donen diferents poders a qui les posseeix. L'arribada, pràcticament al mateix temps, d'una nau espacial amb un alienígena que aparentment vol conquerir la Terra li dona l'oportunitat de convertir-se en heroi, i fa servir les altres quatre pedres per formar un equip de superherois singular: una adolescent que pot crear portals, una nena de quatre anys que pot adquirir dimensions gegantines, l'avi del protagonista, que es podrà multiplicar en diversos cossos, i un gat que pot veure el futur.

Malauradament, cap d'ells és gaire hàbil amb els seus poders. De fet, són més aviat desastrosos, cosa que Kid Cosmic explota de forma humorística al mateix temps que presenta trames emocionants, totes relacionades amb l'amenaça alienígena i les pedres còsmiques. I és que, a diferència de la majoria de sèries infantils, aquí les trames que avancen d'episodi en episodi, amb girs de guió inesperats i sorpreses durant el camí.

Estèticament, la sèrie remet als còmics antics i té una aroma vintage que li dona personalitat. I encara que el to és lleuger, es parla de temes seriosos, com ara els perills dels prejudicis (vers els alienígenes) i té moments dramàtics (el més intens està relacionat amb la mort dels pares del protagonista). La sèrie, disponible a Netflix, és una creació de Craig McCraken, que fa anys ja va subvertir el gènere superheroic amb Las Supernenas, i és una molt bona opció per unir tota la família davant la pantalla, ja que hi ha un personatge per a cadascú. Els més grans s'identificaran amb el nen protagonista o amb l'adolescent, però els petits riuran amb la nena que es fa gegant i provoca el caos allà on va. 

stats