25/05/2022

Rates i barraques al carrer d'Hamelín

2 min

Al costat de l’edifici on visc amb el menor i el major d’edat a càrrec (MEC), al barri de Gràcia, hi ha un solar ocupat des de l’agost del 2021 per una família que hi viu en extrema precarietat. Des de llavors que a casa i a l’escala de veïns ens preguntem com pot ser que es permeti que hi hagi gent que visqui en barraques sense que se’ls ofereixi un habitatge amb un mínim de condicions.

La situació del solar ha esclatat perquè fa setmanes que pateix una plaga de rates que surten i s’escampen per tot el carrer. Davant la situació vaig decidir actuar posant en avís les autoritats municipals i l’única solució que se’m va oferir va ser presentar un escrit de queixa perquè el solar és de titularitat privada. Així que aquell vespre vaig decidir-me a fer denúncia a Twitter i també a alguns grups de WhatsApp als quals (feliçment) pertanyo. 

El resum van ser dos dies de rebombori mediàtic important i l’abducció total de la vida familiar presencial (perquè el WhatsApp bullia). La major d’edat semiacàrrec (MES) estava especialment preocupada perquè transmetés als mitjans de comunicació la situació de la família que viu al solar i li vaig prometre que ho explicaria de tal manera que ningú pogués pensar que estàvem en contra seva, ans al contrari, que ells eren la nostra màxima preocupació. El MEC número 2 no va parar fins que el van gravar per a una cadena de televisió d’abast nacional i el MEC número 3 es planyia perquè s’ho estava perdent per culpa d’un covid de darrera hora fins que un test negatiu li va permetre sortir al carrer i participar de tot.

Els MEC i la MES m’han vist parlar amb un munt de periodistes, tuitejar i retuitejar fins que els dits m’han dit prou, i també que de sobte la cita prèvia es movia del 10 de juny al 17 de maig, que també de sobte apareixia una brigada de neteja al carrer que va llençar no sé què a la claveguera, i que sembla (ho escric un 21 de maig) que tot està en vies de solucionar-se. Sembla. O sigui, que perquè les institucions et facin cas, massa vegades hi influeix la capacitat mediàtica. O sigui, que la democràcia no funciona com hauria de funcionar. I també que tenen una progenitora que ara és coneguda al barri com la flautista de Hamelin. I ja sé quin serà el seu proper regal: una flauta.

stats