05/03/2021

Professors vacunats

2 min

Fa dues setmanes que em van vacunar contra el covid. Per unes raons o unes altres, els mestres i professors hem tingut la sort d’haver rebut la primera dosi abans que altres col·lectius. Potser els que tenim fins a 55 anys estadísticament no formem part del pitjor grup de risc, però la nostra és una feina que et fa relacionar cada dia amb moltes persones.

Tot i que es va afirmar des del setembre que els instituts serien segurs i que no s’hi produirien grans contagis, en aquests mesos de curs, almenys on jo treballo, s’han detectat un nombre considerable d’alumnes positius i s’han confinat (encara ho fan) bastants grups. Alguns d’ells més d’una vegada, i amb docents que ja acumulen tres i quatre PCR. També han sigut positius uns quants professors, la majoria sense conseqüències greus, però d’altres no s’han reincorporat i per prudència no ho faran. Benvinguda, doncs, la vacuna, perquè protegeix el personal docent que estava cada dia exposat a la pandèmia. És cert que altres col·lectius també estan exposats, i és una llàstima que el procés de vacunació no sigui molt més ràpid i intensiu per a tothom.

Com que se’ns ha administrat una dosi de la vacuna d’AstraZeneca, els més grans de 55 anys n’han quedat fora. És una part important del professorat que continua patint per la seva salut i, paradoxalment, pot ser un dels últims en rebre-la. Potser per això alguns han avançat la jubilació.

Quan van saber que m’havia vacunat, els meus pares van estar molt contents. Ells passen dels setanta anys i són susceptibles de patir complicacions si s’infectessin. Vam parlar per telèfon i em van dir que preferien que m’haguessin vacunat a mi abans que a ells. Jo, segons el seu raonament, estic tot el dia entre alumnes, i les distàncies i les mascaretes ben posades no sempre són fàcils d’aconseguir. En canvi ells ja fa un any que fan vida ermitana, surten ben protegits per anar a comprar i poca cosa més.

Crec que una majoria de docents vacunats ens permetrà treballar millor i més tranquils sense que això vulgui dir abaixar la guàrdia. Si algú ha donat exemple als joves hem estat els mestres i els professors, que des del primer dia hem estat exigents amb totes les mesures higièniques. Ara també veuran que encara que puguem estar protegits, continuem emmascarats i preocupats per solidaritat i responsabilitat envers ells i les seves famílies.

stats