14/11/2020

La progenitora i la sèrie

2 min

Estic enganxada a una sèrie. Treballo escrivint sèries, així que tinc excusa. Me les miro per assumptes professionals... i perquè em dona la gana. Però feia temps que no em passava allò de no poder parar de mirar capítols. M’he enganxat a una sèrie i mentre me la miro el menor d’edat a càrrec (MEC) número 3 em pregunta què miro i jo li responc que ara l’hi dic. I que és boníssima. I que un moment.

És just en aquest moment quan ell ho aprofita per deixar-me anar que aquell examen no li ha anat tan bé i jo premo pausa, me’l miro astorada, i li dic que després repassarem. I torno a prémer play. Ell se’n va a l’escola, perquè és migdia i encara li queden un parell de classes. I quan torna encara em troba allà mateix, amorrada a la pantalla. I aleshores em diu allò que jo els dic sempre, i ho fa imitant-me la veu: “Encara estàs aquí enganxada?” I jo li responc, amb el tic de l’autodefensa que gasten ell i els seus germans, que què passa. Que per una vegada a la vida que no em passo la tarda pencant tampoc no passa res. Ell ho aprofita de nou, ara per demanar-me diners per a alguna cosa que no recordo clarament. Només que li dono cinc euros. I torno a la sèrie mentre li demano que no jugui amb l’ordinador...

El seu germà, el major d’edat a càrrec (MEC) número 2, està confinat a l’habitació i només parlem quan no tinc més remei que deixar de mirar la sèrie (o treballar escrivint una altra sèrie!), i li porto el menjar, com si fos el carceller d’una novel·la a l’estil de Joc de trons. I també li parlo de la sèrie, i de com n’és de bona. Però sisplau, li dic, ara no se t’acudeixi mirar-la, que la plataforma on la fan només permet una pantalla i m’agafaria un atac si hagués de deixar de veure-la.

A la MEC número 1 li dic que em recorda la protagonista, una informàtica intel·ligent, brillant i arrauxada. I la MEC em mira estupefacta i em recorda que jo sé més informàtica que ella. Però m’és igual, perquè ara tot em recorda aquesta sèrie, que parla dels primers bojos que van treballar construint PCs, xarxes de comunicació i tot el que ara és la nostra vida diària. Per cert, la sèrie es diu Halt and catch fire i ho sento però he de deixar d’escriure aquest article perquè em falten dues temporades per acabar i dilluns començo feina forta i me les vull haver polit. ¿Algú pot dir als MEC que vagin fent el dinar a casa? Play.

stats