OXITOCINA
Criatures 26/01/2019

Fem que tinguin el somriure més bonic

Mireia Izard I Montse Barcon
2 min

Una de les coses que més ens enamoren dels nostres fills és el somriure. Amb aquelles dentetes de ratolí, tan ben posades, una al costat de l’altra. I la il·lusió que ens fa quan comencen a treure el cap per les genives! També és un gran moment quan cau la primera! Aquell dia t’adones, de cop, que la primera infància va acabant i això et fa tanta alegria com pena. Ai, les dents! Tots sabem que important que és cuidar-les, però... Ho sabem fer bé? Per respondre’ns aquesta pregunta, al programa Oxitocina, de Catalunya Ràdio, vam convidar Toni Gómez, president del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya. Aquí teniu les seves recomanacions:

  • Les dents s’han de rentar des del mateix moment en què surten! Encara que sigui als sis mesos. A aquestes edats, es pot fer amb una gasa. No cal posar-hi cap mena de producte.
  • A partir de l’any s’ha de fer la primera visita amb l’odontopediatre.
  • També a partir de l’any ja podeu comprar raspalls pediàtrics i podeu posar-hi pasta amb fluor. La proporció correcta serà de 1000PPM i no cal posar-ne gaire, només fregar subtilment el raspall. No heu de tenir por del fluor. És tòxic, sí, però hauríem de menjar-nos un camió sencer de fluor per intoxicar-nos. Hem de ser conscients dels beneficis que aporta: prevé la càries i fa l’esmalt més resistent. A partir dels 3 anys, la quantitat de fluor ha de ser equivalent a un gra d’arròs, i a partir dels 3, a un pèsol.
  • Fins als 3 anys, hem de ser nosaltres els que rentem les dents dels fills. I fins als 6, cal supervisar-ho. El raspallat ha de durar entre 2 i 3 minuts.
  • Tècnicament, ens hauríem de rentar les dents cada vegada que mengem.Cal intentar-ho el màxim de vegades possible. Per això és important que les escoles col·laborin en aquesta tasca.
  • Per evitar problemes d’oclusió, cal deixar el xumet i deixar de fer la pipa abans dels 3 anys.
  • Hem d’evitar la càries del biberó: no poseu cap aliment al xumet ni als biberons.

Ja ho sabeu: a cuidar els somriures de les nostres criatures!

stats