30/09/2021

Els 'hauriesdhaverfet'

2 min

Ja em perdonareu que torni a parlar de la meva suplantació al perfil d'Instagram. Com ja us vaig explicar, un tanoca em va robar les dades i ara espera que li ompli l'habitació de bitcoins per tornar-me el que era meu. Com ja us podeu imaginar, no penso caure en aquest xantatge tan barroer, ni que sigui perquè no tinc ni punyetera idea del que és un bitcoin. O sigui que, aprofitant aquest purgatori social en el qual em trobo ara mateix, m'agradaria parlar-vos d'un subgènere humà que em fa posar malalt.

D'entrada vull repetir que la immensa majoria de gent, coneguts i anònims, m'han donat escalf i també consells molt valuosos per trobar una solució al meu problema. Ara bé, també hi ha una minoria que ha decidit tocar-me la pera de la pitjor de les maneres. Parlo dels que jo anomeno els hauriesdhaverfet. Segur que en coneixeu algun. Són aquells que aprofiten qualsevol errada teva per refregar-te a la cara la teva imbecil·litat. La seva reacció immediata és fer-te veure totes les coses equivocades que has fet per arribar on ets, sense cap mena d'empatia. El seu discurs és un loop de retrets que sempre comencen amb frases tipus: "Però com? No vas fer...?" o "M'estàs dient que no vas assegurar-te de...?" Desenganya't, no n'esperis una preocupació sincera o alguna proposta positiva. Els van parir així, són incapaços de veure que no hi ha res més inútil que queixar-te pel que ja no té remei, si més no perquè no t'ajuda gens ni mica a trobar sortida al teu atzucac. A més, si una cosa no et fa falta, és algú que et recordi el grau d'estupidesa que s'amaga dins el teu cervell. Ja n'ets prou conscient havent de conviure amb tu mateix cada dia de la teva vida.

Jo, en el cas que sigueu un d'aquests espècimens odiosos, ja us aviso. No cal que em truqueu, ni que em renyeu per WhatsApp. M'ha quedat ben clar que sou infinitament més llestos que jo i que mai de la vida us passarà una cosa com aquesta. I si resulta que no podeu viure sense fer sermons als menys privilegiats, com és el meu cas, us faig una proposta. Envieu-me tots els vostres consells pel privat de l'Instagram. Jo no els veuré, ja ho sé, però amb una mica de sort el hacker s'embafa de tanta suficiència i em torna el perfil. Gràcies.

stats