19/12/2020

Gràcies des del cor, ‘Criatures’

2 min

Al C riatures estem d’enhorabona. Ben mirat, fa deu anys que hi estem. Deu anys, ja, des d’aquell primer número de desembre del 2010. D’aleshores ençà, cinc cents vint-i-un números, si no m’he descomptat, i tres-centes disset Flors de Bach, comptant aquesta d’avui. I l’alegria de ser-hi des del primer dia. El goig immens de formar-ne part, conjuntament amb un equip de professionals que admiro i aprecio profundament, i que en alguns casos han sigut i segueixen sent per a mi grans mestres i referents. La gratitud de per vida a Carles Capdevila per haver-lo creat i haver-me convidat a formar-ne part, i a Aure Farran i a la direcció actual per mantenir-m’hi i fer possible que us segueixi brindant Flors i que, gràcies a elles, en rebi tantes i tan boniques de part vostra.

El Criatures és un altaveu extraordinari, un llenç en blanc per expressar i compartir reflexions, anècdotes, inquietuds i desitjos sobre la passió comuna que el constitueix i que ens hi aplega: l’educació. La seva raó de ser és la raó de ser de la meva tasca: treballar per al tresor de la humanitat que són infants i adolescents, a través de les seves famílies i mestres. Ha esdevingut, a més, una font de reconeixement que només puc agrair i celebrar. Em fa feliç que formar part del Criatures s’hagi convertit en un dels elements destacats de la meva trajectòria professional i que a molts llocs em presentin dient que hi escric i que en molts indrets se’m conegui per escriure-hi.

Tenir aquesta finestra al món educatiu representa un exercici engrescador i alhora exigent, no només d’escriptura, sinó també d’observació, indagació, reflexió, síntesi i, sobretot, d’honestedat, rigor, ponderació, empatia i assertivitat. M’obliga a conjugar el coratge de dir el que penso amb la delicadesa de pensar bé el que dic i com ho dic.

El més meravellós del Criatures és que ens permet fer una de les coses més boniques del món: encendre llumetes que il·luminin aquesta e d’educació. Avui en vull encendre deu en un pastís imaginari, per aquests deu anys que celebrem, per totes les persones que ho fem possible i en formem part, i sobretot per totes les que ens llegiu, ens inspireu, ens encoratgeu, ens ho agraïu i ho celebreu amb nosaltres. Gràcies des del cor i per moltes llumetes més, en l’educació i en el nostre estimat Criatures.

stats