04/07/2020

La segona oportunitat

2 min

L’estiu és per a moltes criatures l’època d’anar de colònies, fer nous amics i viure noves experiències divertides i excitants. Però passar temps fora de casa, lluny dels pares, també pot neguitejar molts infants, especialment els dies abans de marxar.

Precisament aquest és l’escenari de la sèrie Summer camp island, que s’ha estrenat recentment a la HBO i que arrenca amb el protagonista, l’Oscar, arribant als campaments i dient adeu als seus pares. L’Oscar experimenta ràpidament la sensació d’incomoditat que produeix estar en un lloc nou. Se sent fora de la seva zona de confort. Però, paradoxalment, l’univers de la sèrie no pot ser més reconfortant: és un lloc on absolutament tot és bufó. Tothom somriu: els altres nens, els animals, fins i tot les muntanyes. I, a més, l’Oscar és allà amb la seva millor amiga, que ha anat als mateixos campaments que ell. Malgrat això, l’Oscar se sent insegur. La sèrie recalca així que els seus dubtes no provenen del lloc en si mateix, sinó del fet que el lloc sigui nou.

En el primer episodi, l’Oscar decideix que vol tornar a casa i s’introdueix en un túnel que el durà de nou a la llar familiar que tan bé coneix i on se sent còmode. Però, en l’últim moment, s’adona que ha de donar una oportunitat a les coses noves i que viure consisteix en això. Així, torna enrere i, en companyia de la seva millor amiga, que s’ha adaptat molt més ràpid que ell als campaments, aprendrà a deixar-se anar i a sortir de la seva zona de confort per descobrir tots els racons màgics que hi ha als campaments.

A través d’aquest procés, Summer camp island articula un viatge de descobriment on passen tota mena de coses inesperades i sorprenents. La sèrie, creada per Julia Pott, exguionista de Hora de aventuras, oscil·la constantment entre situacions estranyes i alhora bufones: entre el que crea incomoditat i el que genera confort. Per exemple, el pijama que parla, que és un dels secundaris més divertits. Al final els campaments acaben sent una experiència inoblidable per a l’Oscar. Fa nous amics, viu aventures, descobreix llocs al·lucinants i torna a casa canviat. El resultat és una sèrie per a criatures a partir de 6 anys que és reconfortant parlant del fet de no sentir-se còmode, que admet que no sempre t’ho passaràs bé a la primera, però que segur que serà fantàstic a la segona.

stats