14/11/2020

El curs de la manta

2 min

El curs avança com pot. Jo ja he passat per la primera PCR. Negativa, per sort. Quan els sanitaris van visitar-nos a l’institut ara fa dues setmanes, vam passar pels escovillons una quinzena de professors i quatre grups sencers d’alumnes, sobretot de batxillerat. La broma que em va fer la infermera mentre remenava durant cinc segons amb el bastonet dins de les meves fosses nasals era que m’hi acostumés perquè el nostre col·lectiu en passaria unes quantes, de proves. I així és, tinc companys que ja van per la tercera o quarta experiència. Només un parell de docents han donat positiu, però d’alumnes, un bon grapat des del setembre.

Tot i que fa un parell de setmanes tot apuntava que el confinament escolar estava al caure, almenys en el moment que escric l’article no ha estat així. De mica en mica es van coneixent més detalls de com ens contagiem tan fàcilment i, a aquestes altures, els adolescents conscienciats actuen amb molta responsabilitat; i els que no, dubto que canviïn d’actitud, ni quan es facin grans.

Per tant, tot i que alternem en certs moments les classes telemàtiques, seguim omplint les aules amb ràtios que en la majoria dels centres són un escàndol. Com que sembla que el tema dels aerosols del virus és el nostre pitjor enemic, no tenim més remei que obrir portes i finestres i ventilar tant com es pugui. Més d’un dia hem d’agafar fort els papers perquè ens volen de les taules. Com que la tardor comença a ser fresca, hem començat a veure alumnes que ja directament es porten les mantes de casa. De fredolics n’hi ha hagut sempre, i us he de confessar que en algun dels centres on he treballat he arribat a passar molt de fred amb les finestres tancades.

En tot cas, aquest hivern anirem tots a classe amb la manta, perquè de moment no hi veiem cap altra solució. El debat podria voltar entorn de si valdrà la pena engegar la calefacció, perquè el que escalfin els radiadors ho perdrem per la finestra. És més, crec que directament ens hauríem d’abrigar amb cinc capes i estalviar-nos els molts diners que val el gasoil per fer funcionar la calefacció. Potser millor que aquests diners serveixin per invertir-los en tantes coses que ens falten a les aules per estar d’una vegada per totes preparats per als temps moderns, que ens han explotat a la cara com si fossin una gran bola de neu.

stats