A.F.

5 propostes per al cap de setmana (i 2 avançaments)

Idees per viure el cap de setmana en família

El Pot Petit seran al Xics Festival de Moià Zoom

Primer cap de setmana de juliol. Tant si esteu de vacances com si encara treballeu, aprofiteu aquests dos dies per viure la cultura i les tradicions amb la canalla. Aquí teniu algunes idees:

Xics Festival a Moià

Moià estrena aquest dissabte un festival musical pensat per a la canalla, amb una interessant barreja de cultura musical, espectacle i didàctica infantil. Xics Festival vol oferir tallers i concerts durant tot un dia amb un recull de la millor cultura de la comarca del Moianès i del nostre país. Música, teatre, tallers familiars, circ, pintura, gastronomia... tot amb un missatge comú: la música i l’art són llenguatges universals dels quals gaudeixen en igual mesura petits i grans. L’horari del Festival és de 10.00 a 20.00 h.

Cartell del Xics Festival Zoom

Cartell del Xics Festival

Festival de Llegendes

Sant Martí de Tous acull la 8a edició del Festival de Llegendes de Catalunya, que té com a objectiu recuperar, potenciar i donar a conèixer històries i llegendes dels Països Catalans. Hi ha propostes d'estil més clàssic a cau d'orella i propostes a mida i contemporàniesL’activitat principal d’aquest esdeveniment és l’Apagada de Misteri, que cada any aplega més de 1.000 assistents als peus del castell de Sant Martí de Tous. El poble apaga l'enllumenat públic, durant la nit de l'1 de juliol, i il·lumina tot el casc antic amb més de 6.000 espelmes que marquen un recorregut de llegendes misterioses i que culminen amb una última llegenda, que enguany interpreta l’actriu Victòria Pagès, que convida tots els assistents a cremar les seves pors i angoixes dins la Caldera de Tous.
Festival de Llegendes Zoom

Festival de Llegendes

Buff Mountain Festival

Buff proposa tres dies d'activitats a la muntanya amb esports, música en viu i diversió per a tota la família amb el Buff Mountain Festival a la Vall de Boí. Serà els dies 7, 8 i 9 de juliol a la localitat de Barruera, al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, un entorn ideal per descobrir i viure la natura. Els assistents podran escollir des de practicar ioga en plena natura a iniciar-se en una via ferrada, passant per participar en un acte tan tradicional com la Baixada de Falles d'Erill la Vall o escoltar música en directe. Els nens són un dels principals protagonistes d'aquest festival per als quals s'ha dissenyat tot un seguit d'activitats amb l'objectiu de formar-los en el respecte i en la cura del medi ambient, entretenint-los practicant esport i, sobretot, passant-ho bé en un cap de setmana.
Buff Mountain Festival Zoom

Buff Mountain Festival / Oriol Batista

Programació del saT! al Grec

Els dies 5 i 6 de juliol (18.30 h), dins de l'itinerari #GrecEnFamília, el saT! Teatre presenta 'La gallina dels ous d'or', un espectacle de Zum-Zum Teatre i Ramon Molins recomanat per a infants de 4 a 9 anys. Un espectacle sobre la pobresa, la riquesa i l'avarícia. Una història sobre dos pobres grangers que es converteixen en nous rics en rebre una gallina que cada dia els pon un ou d'or. 
La gallina dels ous d'orr al saT! Zoom

La gallina dels ous d'orr al saT!

Somriures valents

Aquest diumenge, 2 de juliol, la ciutat de Barcelona acollirà el IV Torneig Solidari a favor de la recaptació de fons per investigar la distròfia muscular de Duchenne. La cita esportiva l'organitza l'Associació Duchenne Somriures Valents, que es dedica a recaptar fons per a la investigació de la malaltia, i compta amb la col·laboració de la Federació de Penyes del Barça Barcelonès Est, de les penyes barcelonistes Speed 58 i Barcino, i la Fundació de la FCF, que s'han sumat a aquesta festa esportiva i solidària. Al torneig hi participaran una desena d'equips de Futbol 7 (els equips poden ser mixtos), que competiran de forma solidària a les noves instal·lacions de la Penya Barcelonista Barcino, al Camp Municipal de Futbol Sant Martí, del carrer Andrade, 154, de Barcelona, entre les 09.00 i les 16.00 h.
Duchenne Somriures Valents Zoom

Duchenne Somriures Valents

Dissabtes amb artistes al MNAC

Aquest dissabte teniu una nova cita artística per a tota la família al MNAC. En aquesta ocasió la proposta és 'Aixecar un edifici amb un dit', a càrrec d'Adrian Schindler i Eulàlia Rovira. Us conviden, en família, a construir maquetes senzilles d’un edifici amb el qual estigueu estretament relacionats –casa vostra, l’escola, el Camp Nou...– i, posteriorment, decidir on i com voleu ser-hi representats al costat. Al final, podreu gaudir d'una sessió fotogràfica amb les maquetes de la vostra casa ideal de record. 
Arran d’aquesta idea, en aquest taller familiar es treballen els símbols de la casa i s'estudien les possibilitats que l’art ofereix per desafiar la física: el pes, l’escala, el volum...
Dissabtes amb artistes al MNAC Zoom

Dissabtes amb artistes al MNAC

Taller de construcció de jocs tradicionals

Diumenge, de 16.30 a 19.00 h, el centre comercial La Maquinista acollirà un taller infantil de construcció de jocs tradicionals. Els nens aprendran jugant a crear jocs creatius i divertits. A més d'emportar-se el joc que ells mateixos hauran elaborat, coneixeran l'entreteniment que no passa de moda.   La cita és a les terrasses del centre comercial i l'activitat és gratuïta.

Taller de jocs a La Maquinista Zoom

Taller de jocs a La Maquinista