PALOMA A. USÓ

A punt una nova edició de l'Andorra Kids Film Festival

L'Andorra Kids Film Festival obre les portes diumenge amb la pel·lícula 'El Petit Príncep', de Mark Osborne

Andorra Kids Festival obre les portes diumenge Zoom

La tercera edició de l'Andorra Kids Film Festival obre les portes al públic aquest diumenge amb l'estrena a Andorra –i en versió doblada al català– de la pel·lícula 'El Petit Príncep', de Mark Osborne, a les 17.00 h.

Aquest film suposa la primera adaptació animada d''El Petit Príncep', l'obra d'Antoine de Saint-Exupéry, un referent literari. El Cor Rock d'Encamp Escola Andorrana farà una actuació especial abans de la projecció. Es tracta d’una gala inaugural solidària, ja que la recaptació es destinarà a l’ONG Música per Viure.

L’Andorra Kids Film Festival aposta obertament pel cinema infantil de qualitat, sense oblidar el valor educatiu de conscienciació de les obres. La resta de la programació del festival, que continuarà fins al 20 de novembre, inclou cinema, música i tallers per a infants de totes les edats; Petits Exploradors i Petits Conqueridors (a partir de 2 anys), Conqueridors i Aventurers (a partir de 9 anys).

El dissabte 19 de novembre el cantant i compositor Marc Parrot portarà a l'escenari de la Fnac Andorra 'Tots a taula!', un espectacle  il·lustrat per Eva Armisén, d’accés gratuït.

A més, s’estrenaran els curtmetratges realitzats per l'Escola de Cinema Illa, la primera escola de cinema andorrana, dins el Doku-Doku: Taller de Cinema Documental. Els alumnes de l’Escola Sagrada Família han après tot el procés d’un film: n'han fet el guió, l'han rodat i, fins i tot, n'han fet el 'making-of'. També es projectarà el curtmetratge patrocinat per Mora Banc amb la tècnica de 'flipbook': 'El món amb ulls de nen'.

 

La inauguració anirà acompanyada d’una actuació del Cor Rock d’Encamp Escola Andorrana

Com en les edicions anteriors, els matins del 14 al 18 de novembre s’organitzaran les sessions escolars amb una nova programació de curtmetratges. El 16 de novembre s’escollirà el premi al millor curt de medi ambient, a càrrec dels usuaris de l’Escola Especialitzada Meritxell i els de la Fundació Privada Tutelar.

Activitats per a secundària

Un total de 2.300 escolars van assistir a la segona edició l'any passat. Una de les novetats d’enguany són les activitats per a estudiants de secundària, de 12 a 16 anys. Se’ls oferirà una 'masterclass' conduïda per professionals del sector sobre els nous llenguatges audiovisuals (el procés creatiu, els videojocs i la importància de la música a l’audiovisual). 

Els cinemes Illa Carlemany del Principat d’Andorra seran la seu principal del festival que tindrà lloc del 13 al 20 de novembre

Amb totes aquestes activitats, l'Andorra Kids Film Festival està pensat perquè nens i pares aprenguin gaudint del cinema, l’art i la tecnologia d’una manera original innovadora. El festival s’ha concebut per a una generació de pares i mares que volen compartir amb els seus fills una manera determinada de viure el temps lliure.