A.F.

La música com a recurs educatiu i pedagògic

La FIREPEMU consolida el seu format amb la incorporació d’una segona jornada i la creació de dos espais diferenciats però complementaris, FIREPEMU PRO i FIREPEMU FAMILY  

La música com a recurs educatiu i pedagògic Zoom

La Fira de Recursos Pedagògics Musicals (FIREPEMU) arriba enguany a la cinquena edició, i ho fa carregada de novetats i eixamplant més que mai els seus horitzons. D’entrada, cal destacar el canvi d’emplaçament: la fira tindrà lloc els dies 1 i 2 d’octubre al nou Teatre Auditori de Llinars del Vallès. Un entorn des del qual la FIREPEMU enceta una nova etapa i consolida el seu format, amb la incorporació d’una segona jornada i la creació de dos espais diferenciats però complementaris: FIREPEMU PRO i FIREPEMU FAMILY.

FIREPEMU PRO s’adreça a mestres, professors i estudiants d’educació infantil, primària i secundària, així com a empreses i institucions de l’àmbit musical, musicoterapeutes, educadors socials i tots aquells professionals i estudiants interessats en les propietats pedagògiques de la música.

FIREPEMU FAMILY és la gran novetat d’enguany: una segona jornada adreçada a les famílies, durant la qual petits i grans podran gaudir i conèixer de primera mà les eines, els materials i els recursos presentats a la fira. Un espai pensat per estimular i potenciar la curiositat, la sensibilitat i la creativitat dels infants a través de la música i d’altres disciplines artístiques, tot passant una estona agradable i aprenent a comunicar-se amb llenguatges que van més enllà de les paraules..


La Fira de Recursos Pedagògics Musicals canvia d’emplaçament i tindrà lloc al Teatre Auditori de Llinars del Vallès

Al programa d’enguany hi figuren un total de vint tallers, deu presentacions, quatre espectacles, tres 'show cases' i una exposició. Destaca en aquest sentit la presència del Centre d’Estudis Musicals Maria Grever, que presentarà un taller de musicoteràpia per a nens amb trastorn d’espectre autista, a més del Concert Circular, una experiència sonora aural dissenyada des de la musicoteràpia i les músiques intel·ligents. També cal destacar la presència de Perkimba, companyia de referència en els camps de la dansa i la música aplicades als àmbits pedagògic i social. I un any més cal citar Basket Beat, sens dubte una de les grans revelacions de les passades edicions. Un projecte que facilita l’accés a la música a partir de l’esport, impulsat pel musicoterapeuta Josep Maria Aragay.

Què és la FIREPEMU?

La FIREPEMU (Fira de Recursos Pedagògics Musicals) és una plataforma que fomenta la recerca i la difusió en l’àmbit de l’educació, amb l’objectiu d’actualitzar i millorar la qualitat de l’ensenyament a través de la música. Un espai de formació i d’intercanvi d’idees, coneixement i eines pedagògiques. Un entorn on professionals, empreses i institucions presenten els seus projectes i donen a conèixer els seus recursos. El marc idoni per a la reflexió al voltant de la música com a eina educativa i de la seva implicació en la nostra realitat social i cultural.