Cristina Serret

Com gat i gos

¿Els gats i els gossos són enemics o poden viure sense barallar-se? Avui, a l’Ara Kids, us expliquem algunes curiositats sobre aquesta enemistat històrica

Com gat i gos / MARTA CAYUELA Zoom

Per què es diu que els gats i els gossos són enemics?

Gats i gossos són dues espècies molt diferents. Per comunicar-se fan servir senyals com els lladrucs o els miols, o la posició del cos. I, de vegades, aquests senyals no són ben interpretats, i llavors apareix el conflicte. Per exemple, pot passar que un gos s’acosti a un gat amb intencions amistoses i el felí se senti amenaçat.

Qui empaita qui?

Per la seva biologia, són els gossos els que empaiten els gats. Encara més si els veuen fugir corrents. És l’instint que els fa reaccionar així: els veuen com una possible presa.

Did you know?

In English we say 'they fight like cat and dog' when two people argue all the time

Un gat i un gos poden ser amics?

Sí, i de fet hi ha moltes persones que tenen gats i gossos vivint junts sense problemes. Si, a més, els animals es coneixen des que són cadells, és més fàcil que s’entenguin bé.

Estar com gat i gos

Quan dues persones no s’entenen gens, estan molt mal avingudes, diem que estan com gat i gos.

Pets for a long time

Both dogs and cats have been with humans since ancient times

Famosos enemics

La televisió ens ha fet passar molt bones estones veient com gats i gossos es fan la vida impossible. ¿Recordes el Garfield i l’Odie, o el gat Tom i el buldog Spike?