Cristina Serret

Els nusos

Una paraula és polisèmica quan té més d’un significat. Avui volem jugar amb aquestes paraules, i n’hem triat una que ens agrada molt: nus. Per això hem fet una llista de llocs on pots trobar tot de nusos diferents però que es diuen de la mateixa manera

Els nusos / MARTA CAYUELA Zoom

Als cordons de les sabates

Lligar els cordons és una de les coses que aprens quan et fas gran. Els nusos ens serveixen per lligar objectes, tancar-los o subjectar-los.

A la gola

De vegades, quan ens trobem amb una situació que ens causa una impressió molt forta, podem sentir que tenim un nus a la gola. En realitat no hi tenim res, a dins del coll. Només és una sensació que ens deixa sense paraules.

Did you know?

Sailors and climbers are experts at tying knots

A les històries

Les històries tenen tres parts: plantejament, nus i desenllaç. El nus és la part central, el que hi ha entre el principi i el final de la història.

A les carreteres

¿Has sentit parlar mai del nus de la Trinitat? Si segueixes la informació del trànsit, segur que sí. Un nus de carreteres, com el de la Trinitat de Barcelona, és un punt on es troben dues carreteres o més. Com que els cotxes els han de travessar, hi sol haver embussos en hora punta.

Let's tie some knots!

There are lots of different knots. You can learn some of them by looking at diagrams or photos in books or on the internet

Al mar

El nus és una mesura de velocitat que es fa servir quan es navega. Un nus equival a 1,8 quilòmetres/hora.